Ειδήσεις

Γ. Κωτσός: Απαιτείται οργάνωση και στοχευμένη δράση για αναζωογόνηση της υπαίθρου


«Η πλούσια αγροτική παραγωγή και τα ποιοτικά προϊόντα μας μπορούν να αποτελέσουν ισχυρό εφαλτήριο ανάπτυξης για τον τόπο», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Ν. Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κωτσός, σε συναντήσεις που είχε τις τελευταίες ημέρες με κατοίκους της Καρδιτσιώτικης υπαίθρου.

Όπως τόνισε, η Θεσσαλία και ιδιαίτερα ο Νομός μας, μπορούν να κάνουν τη διαφορά όχι μόνο στις ελληνικές, αλλά και στις διεθνείς αγορές, εφόσον οι αγρότες καταλάβουν την πλεονεκτική θέση τους.

Εξηγώντας ο Καρδιτσιώτης πολιτικός, τόνισε ότι τις προηγούμενες δεκαετίες, λόγω της εντατικής ενασχόλησής τους με την καλλιέργεια της γης, οι παραγωγοί μας έχουν αποκτήσει τεράστια εμπειρία στη λειτουργία της παραγωγικής διαδικασίας η οποία, με την κατάλληλη κρατική καθοδήγηση είναι εύκολο να μετατραπεί σε μεγάλο «όπλο» για την πολυπόθητη ανάκαμψη.

«Οι παραγωγοί μας» πρόσθεσε ο κ. Κωτσός, «δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τους ξένους συναδέλφους τους, διότι κατέχουν τις γνώσεις, τιςδεξιότητες και τις διαχειριστικές ικανότητες που απαιτούνταιγια να αλλάξει επίπεδο ο πρωτογενής τομέαςστηνπατρίδα μας. Αυτό που τους λείπει για να κάνουν θαύματα, είναι η οργάνωση και η στοχευμένη δράση! Να δουλέψουν δηλαδή στα πλαίσια ενός εξειδικευμένου πλάνου ανάπτυξης, όπως είναι αυτό που προτείνουμε εμείς, η Νέα Δημοκρατία και ο αρχηγός μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ένα σχέδιο που προβλέπει την πλήρη ενεργοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, αλλά και την αξιοποίηση στο έπακρο των επιστημονικών δομών, με ουσιαστική συμμετοχή τους στην κοινή προσπάθεια πραγματικής ανασυγκρότησης της γεωργίας και της κτηνοτροφίας μας».

Επιπλέον, ο υποψήφιος βουλευτής χαρακτήρισε «αδήριτη ανάγκη την ριζική αλλαγή της σημερινής επιδοματικής νοοτροπίας που έχει καταστρέψει τον αγροτικό κόσμο». Όπως είπε, «μέχρι σήμερα οι παραγωγοί μας δεν φρόντισαν να δημιουργήσουν συνέργειες για να γίνουν ανταγωνιστικοί και να βελτιώσουν την διαπραγματευτική ισχύ τους έναντι των επιχειρηματιών του κλάδου. Η σύσταση ομάδων παραγωγών αποτελεί πλέον στη χώρα μας το μεγάλο ζητούμενο. Προς αυτή την κατεύθυνση η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. που είναι βέβαιο ότι θα προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες δίνοντας ειδικά κίνητραστους νέους να παραμείνουν στα χωριά και να δουλέψουν στα χωράφια των πατεράδων και των παππούδων τους. Η ύπαιθρος κοντεύει να ερημώσει από τις απογοητευτικές πολιτικές επιλογές και την παροιμιώδη αδράνεια της κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και θα πρέπει οπωσδήποτε να αναλάβουμε άμεσα δράση για την αναζωογόνησή της» τόνισε ο κ. Κωτσός.

 

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα περιοδειών του υποψηφίου Βουλευτή Καρδίτσας κ. Σωτήρη Κουλοκτσή
Επόμενο άρθρο Στη θρησκευτική γιορτή του Αγίου Ιωάννη (Ριγανά) ο Γ. Κωτσός