Ειδήσεις

Γ.Κωτσός: Προχωράμε μπροστά χωρίς ιδεοληπτικές κρατικίστικες αντιλήψεις σε οικονομία και παιδεία!


«Δεν πρόκειται ποτέ να ορθοποδήσει η χώρα εάν στους βασικούς τομείς της οικονομίας και της παιδείας δεν αφήσουμε πίσω μας τις ιδεοληπτικές κρατικίστικες αγκυλώσεις του παρελθόντος», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Ν. Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κωτσός σε συναντήσεις με τη Διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας και εκπαιδευτικούς της Π/θμιας& Δ/βάθμιαςΕκπ/σης του Νομού.

«Για να επιτύχουμε γρήγορα την πολυπόθητη ανάκαμψη πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει η νοοτροπία στην επιχειρησιακή λειτουργία του δημόσιου τομέα, ώστε να γίνει πιο ευέλικτος και αποδοτικός. Μόνο έτσι θα προσελκύσουμε μεγάλες επενδύσεις και θα ανοίξουμε νέους αναπτυξιακούς ορίζοντες για τη χώρα» επισήμανε ο Καρδιτσιώτης πολιτικός.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ

Σε ότι αφορά ειδικά την Ελληνική οικονομία, ο κ. Κωτσός μιλώντας με τους διοικούντες της ΣΥΝ.Π.Ε.εξέφρασε την ανάγκη αύξησης του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων και την εφαρμογή δίκαιας φορολογίας που απελευθερώνει την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητά τους.

Ο ίδιος απαρίθμησε συγκεκριμένα μέτρα που προτίθεται να λάβει η Ν.Δ. εφόσον είναι η νέα κυβέρνηση του τόπου μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, όπως:

  • Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας για όλους τους ιδιοκτήτες.
  • Διατήρηση του αφορολογήτου και μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα (μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες) από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.
  • Σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
  • Αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο από το ποσοστό ανάπτυξης του ΑΕΠ.
  • Σταδιακή μείωση των εισφορών στην κύρια σύνταξη από 20% σε 15% εντός της τετραετίας.
  • Μείωση του ΦΠΑ, με καθιέρωση δύο βασικών συντελεστών 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα και διατήρηση τουυπερμειωμένου συντελεστή 6%.
  • Καθιέρωση κινήτρων για νέες επενδύσεις, με στόχο να δημιουργούνται κάθε χρόνο στον ιδιωτικό τομέα τουλάχιστον 120.000 νέες και καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας.
  • Μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από 28% σε 20%, μέσα σε δύο χρόνια και του φόρου μερισμάτων από 10% σε 5%.
  • Αποκατάσταση ρευστότητας, με πολιτικές που μειώνουν τα επιτόκια δανεισμού του ελληνικού κράτους (ήδη άρχισε η πτώση μετά τις ευρωεκλογές), που οδηγεί άμεσα στη μείωση των επιτοκίων και για τις ελληνικές επιχειρήσεις.
  • Αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων δανείων», αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες και πλήρης αξιοποίηση του Π.Δ.Ε..

ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Στην συνάντηση που είχε με εκπαιδευτικούς του Νομού μας ο κ. Κωτσός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανομία που επικρατεί στα ΑΕΙ της χώρας με την εκμετάλλευση του πανεπιστημιακού ασύλου από ομάδες παράνομων και αναρχικών, οι οποίοι βρήκαν καταφύγιο στις εγκαταστάσεις τους, αλλά και στο σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα που όπως είπε «έχει οπισθοδρομήσει λόγω των απαράδεκτων πολιτικών αποφάσεων της κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.».

Επιπλέον, χαρακτήρισε λανθασμένη την εμμονή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να αντιτίθεται την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, διότι έτσι συνεχίζεται η διαρροή κεφαλαίων στο εξωτερικό από την φοίτηση Ελληνόπουλων σε ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

«Αυτά τα λεφτά που είναι πολλά εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσαν να παραμείνουν στην πατρίδα μας και να αξιοποιούνταν για την στήριξη του τομέα της παιδείας εάν υπήρχαν ξένα ΑΕΙ στη χώρα μας. Παράλληλα, χιλιάδες νέες και νέοι μας δεν θα αναγκάζονταν να ξενιτευτούν για να κάνουν πράξη την μεγάλη επιθυμία τους να σπουδάσουν» είπε ο υποψήφιος βουλευτής.

Σημειώνεται ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. προβλέπει για την ενίσχυση των Α.Ε.Ι.:

  • Ίδρυση περισσότερων ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων.
  • Προσέλκυση νέων πόρων, επιπλέον της κρατικής χρηματοδότησης και μεγαλύτερη διασύνδεση με την αγορά εργασίας.
  • Ισχυροποίηση του θεσμού της πρακτικής άσκησης φοιτητών σε δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις πάνω στο αντικείμενο των σπουδών τους.
  • Πλήρης κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου για να πάψουν τα ιδρύματα να είναι άσυλα παρανομίας.

Για την Π/θμια και Δ/θμιαΕκπ/ση ο κ. Κωτσός δήλωσε πως το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. προβλέπει:

  • Δημιουργία σε κάθε περιφερειακή ενότητα Δημόσιου Πρότυπου Σχολείου, όπου όλοι οι μαθητές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση, μέσω εξετάσεων.
  • Ενίσχυση των ξένων γλωσσών ώστε όλοι οι μαθητές που θα τελειώνουν το σχολείο να γνωρίζουν καλά τουλάχιστον μια με κρατική πιστοποίηση.
  • Καθιέρωση του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού από το Γυμνάσιο, ώστε να αναδεικνύονται οι κλίσεις και οι δεξιότητες όλων των παιδιών.
  • Νέα προγράμματα σπουδών που δίνουν πολύ μεγαλύτερη ελευθερία στον εκπαιδευτικό να εμπλουτίζει και να προσαρμόζει τον τρόπο και τα μέσα διδασκαλίας στις ανάγκες των μαθητών του.
  • Δημιουργία Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων σε αντιπροσωπευτικές περιοχές της χώρας, που θα συνεργάζονται με την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα, έτσι ώστε η επαγγελματική εκπαίδευση να γίνεται ουσιαστική διέξοδος απασχόλησης για τους νέους.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στο 95% οι εντάξεις έργων στο ΠΕΠ Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Συναισθήματα μέσα από Κυκλαδικά ειδώλια