Ειδήσεις

Γ. Κωτσός: Πρωταρχικό μέλημά μας είναι να μην κλείσουν επιχειρήσεις


«Το «πακέτο» μέτρων ύψους 24 δις ευρώ που ανακοίνωσαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η αρμόδιοι υπουργοί για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, δίνει πολλές «ανάσες» στους πληττόμενους κλάδους της Ελληνικής οικονομίας. Πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησής μας είναι να μην κλείσεικαμία επιχείρηση, να διασωθούν οι θέσεις εργασίας και να στηριχθούν οι παραγωγικοί τομείς». Τη δήλωση αυτή έκανε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός σε συναντήσεις που είχε με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας, αλλά και με κτηνοτρόφους του Παλαμά, στο πλαίσιο της εξόρμησης που πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή μας ώστε να ενημερωθεί αναλυτικά για το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί ο Νομός μας από το αναγκαστικό «lockdown».

Κοινή είναι η διαπίστωση ότι στην πλειονότητά τους οι παραγωγοί, τα καταστήματα και οι εμπορικές επιχειρήσεις επηρεάστηκαν σημαντικά από τα περιοριστικά – απαγορευτικά μέτρα, ωστόσο αμφότεροι οι συνομιλητές του Βουλευτή τόνισαν πως η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση ήταν εξαιρετική, γεγονός που πλέον δίνει την ευκαιρία γρήγορης επανεκκίνησης της αγοράς.

Ο κ. Κωτσός υπογράμμισε ότι η επιτυχής αντιμετώπιση του covid 19 στην Ελλάδα ενίσχυσε ιδιαίτερα την διεθνή αξιοπιστία της κι’ αυτό θα έχει άμεση πολύ θετική αντανάκλαση στην κοινή προσπάθεια για την επίσπευση της επαναφοράς της στον δρόμο της ανάπτυξης που ήδη είχε εισέλθει μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 και της ανόδου της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία.

Παράλληλα, ζήτησε την ενεργή συμμετοχή του εμπορικού και παραγωγικού κόσμου στον εμπλουτισμό, η και στη μεγαλύτερη βελτίωσηαν απαιτείται, του οικονομικού πλάνου της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας πρότειναν η κυβέρνηση να προχωρήσει σε:

  • Γενναία μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων για εύλογο χρονικό διάστημα, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκαμψη από την πανδημία.
  • Εγγύηση του δημοσίου σε υψηλό ποσοστό, στο κεφάλαιο και όχι στο επιτόκιο των δανείων που θα συναφθούν το επόμενο διάστημα από πληττόμενες επιχειρήσεις λόγω covid
  • Επαναφορά της ρύθμισης των 120 δόσεων για οφειλές προς το δημόσιο, τους φορείς, τις επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα και προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Από την πλευρά τους οι Παλαμιώτες κτηνοτρόφοι ζήτησαν«άμεση ενίσχυση και στήριξη του κλάδου που έχει πληγεί καίρια από τον κορωνοϊό, με αποκορύφωμα τις εξευτελιστικές τιμές των αμνοεριφίων το Πάσχα, οι οποίες ήταν οι χειρότερες της τελευταίας 30ετίας»! Όπως είπαν, «εάν δεν ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας και ειδικότερα η κτηνοτροφία, η κρίση του κορωνοϊού θα μετατραπεί σε επισιτιστική κρίση με πολύ δυσάρεστα κοινωνικά και οικονομικά αποτελέσματα».

Απαντώντας στους κτηνοτρόφους ο κ. Κωτσός επισήμανε πως ο ίδιος ήδη έκανε σχετικές παρεμβάσεις στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία μάλιστα ετοιμάζεται να προβεί τις επόμενες ημέρες σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις όπου θα εξειδικεύονται τα μέτρα ενίσχυσης όλων των κτηνοτρόφων και αγροτών.

Σημειώνεται ότι ο Βουλευτής είναι αποφασισμένος να εντείνει τις επισκέψεις σε φορείς, Υπηρεσίες, αλλά και τις επαφές με περισσότερους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, των τουριστικών επιχειρήσεων και άλλων κλάδων της τοπικής οικονομίας, προκειμένου να διαμορφώσει λεπτομερή άποψη για τις επιπτώσεις της πανδημίας του covid 19.

Επίσης, θα έχει κύκλο συναντήσεων με αρμόδιους υπουργούς για την προώθηση αιτημάτων που συγκεντρώνει στις επισκέψεις η επαφές του, προς αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων.

 

Προηγούμενο άρθρο Τιμήθηκε η μνήμη του συντρόφου Χαρίλαου Φλωράκη
Επόμενο άρθρο ΠΑΜΕ Καρδίτσας: Κάτω τα χέρια από το άλσος Λουμάκη