Ειδήσεις

ΠΑΜΕ Καρδίτσας: Κάτω τα χέρια από το άλσος Λουμάκη


Όλο και περισσότερο καθημερινά και ιδιαίτερα μέσα στις συνθήκες που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα με την πανδημία του κορονοϊού αναδείχτηκε η ανεπάρκεια των ήδη υπαρχόντων χώρων πρασίνου και άθλησης, αφού αυτοί δεν επαρκούν για το σύνολο των πολιτών της Καρδίτσας. Αναδείχτηκε, παράλληλα, το πάγιο αίτημα των εργαζομένων για τη δημιουργία περισσότερων χώρων άθλησης, πρασίνου και αναψυχής μέσα στον ιστό της πόλης για την καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία των λαϊκών οικογενειών.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια επί δημαρχίας Χρήστου Τέγου είχε παρθεί απόφαση για παραχώρηση του στρατοπέδου «Λουμάκη» και το σχεδιασμό για τη δημιουργία χώρου πρασίνου και άθλησης των πολιτών. Παρόλο που έχουν περάσει πολλά χρόνια, καμία από τις επόμενες δημοτικές αρχές δεν υλοποίησε αυτό το έργο. Και σαν να μην έφτανε αυτό έρχεται η νυν δημοτική αρχή μέσα στην πανδημία να περάσει «σαν τον κλέφτη» την αλλαγή χρήσης γης του συγκεκριμένου στρατοπέδου.

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε καμιά δημοτική αρχή να παίζει με την ποιότητα ζωής των λαϊκών στρωμάτων, για να εξυπηρετήσει άλλα συμφέροντα.

Καλούμε το λαό, ιδιαίτερα τη νεολαία να καταδικάσει αυτή την πολιτικήπαίρνοντας μέρος την Τρίτη 26 Μάη και ώρα 6 το απόγευμα στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Καρδίτσας απαιτώντας στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος:

  • Κάτω τα χέρια από το άλσος «Λουμάκη», άμεσος καθαρισμός και απόδοση στους δημότες της Καρδίτσας.
  • Να μην γίνει καμιά αλλαγή χρήσης γης.
  • Να δημιουργηθούν τώρα επιπλέον χώροι, δημόσιοι και δωρεάν, πρασίνου, άθλησης και αναψυχής για τις λαϊκές οικογένειες.
Προηγούμενο άρθρο Γ. Κωτσός: Πρωταρχικό μέλημά μας είναι να μην κλείσουν επιχειρήσεις
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση για τον οργανισμό καραντίνας Xylella fastidiosa