Ειδήσεις

Δήλωση αποχώρησης ως ένδειξη διαμαρτυρίας


Συναδέλφισσες/συνάδελφοι, Μετά τις εκλογές–παρωδία, το υπουργείο συνεχίζει το θέατρο παραλόγου αντικαθιστώντας τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου στα ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ με διορισμένα μέλη. Με εμβόλιμη τροπολογία στο νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση (άρθρο 123, που δεν υπήρχε στη διαβούλευση…), προβλέπεται η αντικατάσταση των αιρετών εκπροσώπων σε περίπτωση μη αποδοχής διορισμού τους ή παραίτησής τους, από Διευθυντές σχολικών μονάδων ή από εκπαιδευτικούς που έχουν τουλάχιστον 15 έτη εκπαιδευτική προϋπηρεσία!

Ο κλάδος συσπειρωμένος έδωσε ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια του υπουργείου να επιβάλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις «εκλογές» για τα υπηρεσιακά συμβούλια και απονομιμοποίησε τη διαδικασία. Σε ποσοστό μεγαλύτερο του 92% πανελλαδικά (στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα το ποσοστό ξεπέρασε το 95%) επέλεξε ΑΠΟΧΗ, δίνοντας μάθημα ενότητας και αντίστασης στον αυταρχισμό της κυβέρνησης.

Τα ώτα των «αρίστων» παραμένουν ερμητικά κλειστά στο εκκωφαντικό μήνυμα που έστειλαν οι εκπαιδευτικοί του δημόσιου σχολείου. Η Κεραμέως, με χουντικού τύπου λογικές και πρακτικές, καταργεί τους αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Πρόκειται για μια ακραία επίθεση αποκλειστικά και μόνο εκδικητικού χαρακτήρα, πρωτοφανή και αταίριαστη σε κάθε πολιτικό λειτουργό οποιασδήποτε παράταξης, που υποδηλώνει πολλά για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Είναι κομμάτι της συνολικής πολιτικής της κυβέρνησης όπως τη βλέπουμε να ξεδιπλώνεται καθημερινά μέσω της υπονόμευσης και καταπάτησης των δημοκρατικών μας κατακτήσεων.

Καταργείται ο θεσμός του αιρετού!!!

Για πρώτη φορά, μετά την επαναφορά τους μεταπολιτευτικά, δεν θα συμμετέχουν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια!!!

Συγκροτεί απόλυτα χειραγωγούμενα ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ μόνο με διορισμένους!!! Η εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών, η προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, η διαφάνεια, η αμεροληψία, η ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση παύουν, φαλκιδεύονται, ναρκοθετούνται. Συμβούλια που ελέγχονται μόνο από τη Διοίκηση και δε λογοδοτούν σε κανέναν! Συμβούλια με τους ημετέρους για τους ημετέρους.

Προμηνύεται επιστροφή στις μαύρες εποχές και στα σκοτάδια της συναλλαγής και του ρουσφετιού, των πολιτικών πιέσεων και της πελατειακής αντίληψης!

Ανακοινώθηκαν μετά από 1,5 μήνα τα αποτελέσματα των εκλογών- παρωδία της 7ης Νοεμβρίου!

Υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της ΟΛΜΕ και συντασσόμενοι με τη συλλογική θέση της παράταξης των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων-ΣΥΝ.Ε.Κ., αποσύραμε τις υποψηφιότητές μας και απείχαμε από τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου! Δε νομιμοποιήσαμε ούτε με την ψήφο μας, ούτε με την υποψηφιότητά μας τον αυταρχισμό, αφού για εμάς ήταν πάνω από όλα ΖΗΤΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Η ΔΑΚΕ “εκλέγει” και τους δύο “αιρετούς” στο ΚΥΣΔΕ, όπως και στην συντριπτική πλειονότητα των υπηρεσιακών συμβουλίων σε όλη τη χώρα!

Και τώρα; Μία επιλογή!

Η ομόφωνη απόφαση της ΟΛΜΕ

Το συντριπτικό αποτέλεσμα των «εκλογών» της 7ης Νοεμβρίου, όπου τα ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών σ’ αυτές ήταν μονοψήφιο νούμερο, έδειξαν με καθαρό τρόπο την πλήρη αποδοκιμασία της επιλογής αυτής του Υπουργείου από τον κλάδο. Αυτό, όπως και μια σειρά άλλα πρωτοφανή γεγονότα, όπως, η απόφαση του Υπουργείου να μην αποδεχτεί τις αποσύρσεις της ολότητας σχεδόν των υποψηφίων πριν τις «εκλογές» και η άρνησή του να δώσει τις καταστάσεις ψηφισάντων – αναπόσπαστο τμήμα των πρακτικών κάθε ψηφοφορίας – στην ΟΛΜΕ και σε όσες ΕΛΜΕ το ζητήσουν, οδηγούν στην πλήρη απονομιμοποίησή τους. Η ΟΛΜΕ θεωρεί ξεκάθαρα ότι αυτές οι «εκλογές» δεν παράγουν κανένα νόμιμο αποτέλεσμα. Η κ. Υπουργός αντίθετα έχει αποφασίσει, συνεχίζοντας την ίδια πρωτοφανή αντιδημοκρατική πρακτική, να ανακηρύξει αιρετούς με ελάχιστες ψήφους, από αυτούς τους «υποψηφίους», που ούτως ή άλλως είχαν αποσύρει την υποψηφιότητα τους.

Γι’ αυτό το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ:

Καλεί σε παραίτηση όλες και όλους τους συναδέλφους, οι οποίοι εμφανίζονται ως «εκλεγμένοι» από τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου. Εκείνοι οι ελάχιστοι συνάδελφοι που ενδεχομένως δεν το πράξουν, δεν θα τύχουν καμίας αναγνώρισης και νομιμοποίησης από τον κλάδο. Θα εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους και θα αποτελούν για τον κλάδο «ξένο σώμα».

Ζητάει την παράταση της θητείας των εκλεγμένων από τον κλάδο αιρετών, μέχρι να εκλείψουν οι κίνδυνοι από την πανδημία, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι εκλογές με όρους που να διασφαλίζουν την ταυτοπρόσωπη παρουσία των εκπαιδευτικών.

Αναμένουμε το αυτονόητο!

Τα ψευτοϋπηρεσιακά συμβούλια δεν πρέπει να έχουν καμία νομιμοποίηση από “εκλεγμένους” και “διορισμένους”.

Τα θεσμικά όργανα του κλάδου δε θα επιτρέψουν την κατάργηση του θεσμού του αιρετού και δε θα ανεχτούν ατομικές στρατηγικές!

Η κυβέρνηση ξεπέρασε τον πολιτικό της εαυτό. Με πρόσχημα την πανδημία νομοθετεί τα πιο αντιεκπαιδευτικά, αντιεργατικά, αντιπεριβαλλοντικά και απάνθρωπα νομοσχέδια. Η ανάλγητη πολιτική της αποδομεί και σαρώνει τα πάντα.

Δηλώνουμε την αποχώρησή μας από τη σημερινή συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ ως εκδήλωση διαμαρτυρίας! Απαιτούμε την απόσυρση του άρθρου 123 και την παράταση της θητείας των αιρετών μέχρι να διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις του συνέρχεσθαι και του απρόσκοπτα και δημοκρατικά συνδιαλέγεσθαι.

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Όσο αυτοί «ανέμελα» εφαρμόζουν την νεοφιλελεύθερη πολιτική τους ατζέντα, εμείς περήφανα και ανυπόταχτα υψώνουμε το ανάστημά μας οραματιζόμενοι μια καλύτερη κοινωνία με ελευθερία, δημοκρατία και ισότητα, και ένα δημόσιο σχολείο που να χωρά όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση.

Δηλώνουμε την αποχώρησή μας από τη σημερινή συνεδρίαση του ΑΠΥΣΔΕ ως εκδήλωση διαμαρτυρίας! Απαιτούμε την απόσυρση του άρθρου 123 και την παράταση της θητείας των αιρετών μέχρι να διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις του συνέρχεσθαι και του απρόσκοπτα και δημοκρατικά συνδιαλέγεσθαι.

 

Ενημερωτικό των αιρετών του ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας Γεωργίας Αμπατζή και Ουρανίας Παπαζεύκου, εκπροσώπων των ΣΥΝεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων/ΣΥΝΕΚ

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο από την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα