Δήλωση Δημάρχου Καρδίτσας για τη χρηματοδότηση του Κλειστού Γυμναστηρίου


 Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης σχετικά με την εγγραφή πίστωσης 500.000€ για το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με την Γ.Γ.Α. με την οποία η Πολιτεία δεσμεύεται έναντι του Δήμου Καρδίτσας για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου, αποτελεί μια σημαντική κατάκτηση ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι στρόφιγγες των χρηματοδοτήσεων έχουν κλείσει λόγω του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας.

Το έργο προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ενώ με την ολοκλήρωση του ελέγχου της προγραμματικής σύμβασης ύψους 6.900.000 € από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα ξεκινήσει και η σταδιακή εκταμίευση των χρημάτων με την πρώτη δόση να ανέρχεται στο ποσό των 500.000 €.

Σημειώνεται οτι είναι το μοναδικό νέο αθλητικό έργο που εκτελείται σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, όταν την συντριπτική πλειοψηφία των αγωνισμάτων των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 πρόκειται να φιλοξενήσουν ο Βόλος και η Λάρισα και αυτό νομίζω ότι καταδεικνύει το μέγεθος της επιτυχίας.

Το Κλειστό Γυμναστήριο είναι ένα πάγιο αίτημα της περιοχής μας και του τοπικού αθλητισμού και η Πολιτεία που το εξήγγειλε από το 1997,  πρέπει να προχωρήσει στην απρόσκοπτη διάθεση των απαραίτητων πόρων. Είναι μια απαίτηση της Καρδίτσας, που βρίσκεται πέρα και πάνω από πολιτικές ή κομματικές διαφορές.

Ως Δημοτική Αρχή καταφέραμε να διασφαλίσουμε  πόρους 6.900.000 € και απαιτείται η συνεχής υποστήριξη όλων των φορέων, ώστε ο Νομός να αποκτήσει επιτέλους μια αθλητική υποδομή υψηλών προδιαγραφών.»

Προηγούμενο άρθρο Δημοπρατείται το έργο ανάπλασης που ενέταξε ο Δήμος στο ΕΣΠΑ
Επόμενο άρθρο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ