Δήλωση Δημάρχου Σοφάδων για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «Προστασία- Ανάπλαση- Ανάδειξη Παραδοσιακού οικισμού Ρεντίνας –Α φάση


Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε από απ’ τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας την έγκριση της πρότασης που υπέβαλλε ο Δήμος μας στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας  για τη χρηματοδότηση του έργου «Προστασία- ανάπλαση – ανάδειξη Παραδοσιακού οικισμού Ρεντίνας» προϋπολογισμού 310.000€.

Υλοποιούμε σιγά σιγά και με κάθε ευκαιρία που μας δίνεται, το σχέδιο μας για την ανάδειξη και αξιοποίηση όλων εκείνων των δυναμικών χαρακτηριστικών που διαθέτει η περιοχή μας προκειμένου να δημιουργήσουμε ευνοϊκές τουριστικές συνθήκες. Επιδιώκουμε τον φυσικό πλούτο της περιοχή μας να τον κάνουμε συγκριτικό πλεονέκτημα. Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Κι όσο διαπιστώνω ότι η συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας αποδίδει καρπούς τόσο πιο αισιόδοξος γίνομαι ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό.

Το σχέδιο μας περιλαμβάνει κι άλλες δράσεις και προτάσεις. Κάποιες από αυτές τις έχουμε υποβάλλει ήδη για έγκριση στο ΕΣΠΑ όπως είναι η ηλεκτρονική πυροπροστασία των δασικών εκτάσεων, η ανάπλαση της Κτιμένης, η ανάπλαση του Θραψιμίου κλπ. Υπάρχουν όμως και αρκετές τις οποίες προετοιμάζουμε και θα τις δρομολογήσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Προηγούμενο άρθρο Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Κατά πλειοψηφία το επιχειρησιακό του δήμου - Θεωρητικά χρήσιμο, πρακτικά ανεφάρμοστο…