Δήλωση Δομ. Βερίλλη για την Κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας


 Σχετικά με τη δήλωση του δημάρχου Λάρισας κ. Τζανακούλη για τους Μεσογειακούς Αγώνες σε τηλεοπτική συζήτηση και την αναφορά του ότι «η Καρδίτσα πήρε από τη Λάρισα το Κλειστό Γυμναστήριο», θα ήθελα να τονίσω ακόμη μια φορά ότι :

 Στη διάρκεια της δικής μας θητείας, πολιτικός μας στόχος σε επίπεδο Περιφέρειας, ήταν η ισομερής ανάπτυξη ολόκληρης της Θεσσαλίας. Έχουμε δηλ. την άποψη ότι αυτό είναι προς το συμφέρον και της Ανατολικής Θεσσαλίας η οποία υπερτερεί σε έργα υποδομής και δείκτες ανάπτυξης έναντι της Δυτικής Θεσσαλίας. Εμείς όταν ήμασταν δημοτική αρχή δεν μας αφορούσε η απένταξη από χρηματοδότηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λάρισας από το πρόγραμμα χρηματοδότησης των μεσογειακών αγώνων. Το μόνο για το οποίο παλέψαμε και κατορθώσαμε, με επιμονή και μεθοδικότητα, ήταν η ένταξη του δικού μας Κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας (το οποίο είναι το μοναδικό νέο αθλητικό έργο στη Θεσσαλία).  Παρόλη την δύσκολη οικονομική συγκυρία και τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε από την αρχή της θητείας μας ο Δήμος, συντάξαμε τις σχετικές μελέτες για τη συμμετοχή της Καρδίτσας στους μεσογειακούς αγώνες, γιατί η πολιτική μας βούληση ήταν οι αγώνες αυτοί να φέρουν ισομερή ανάπτυξη σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Γι’ αυτό δεν ήρθαμε σε αντιπαράθεση με τη Λάρισα ή το Βόλο, αντίθετα αντιμετωπίζαμε την τέλεση των μεσογειακών αγώνων ως πανθεσσαλικό στοίχημα για ανάπτυξη.

Έτσι, σήμερα, μετά την απώλεια των μεσογειακών αγώνων, δεν πρέπει να υπάρξουν αντιπαραθέσεις, αλλά να συνεργασία και να διαμορφωθεί μια κοινή πρόταση των θεσσαλικών νομών ώστε τα χρήματα που προορίζονταν για τους αγώνες να διατεθούν μέσω της συγκεκριμένης ΣΑΕ (χρηματοδότηση) για αναπτυξιακά έργα σε ΟΛΕΣ τις πρωτεύουσες των θεσσαλικών νομών, και όχι μόνον στη Λάρισα και το Βόλο.

Όσο δε, για το υπό κατασκευή Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Καρδίτσας, είναι απορίας άξιο πως σήμερα ανακαλύπτουν ορισμένοι (θέλοντας να μειώσουν το έργο μας), ότι οι εργασίες έχουν προχωρήσει και ότι είχε ενταχθεί στους μεσογειακούς αγώνες. Δηλώνουμε όμως ότι το έργο δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να μείνει μετέωρο ή ημιτελές, αλλά να ολοκληρωθεί απορροφώντας ολόκληρη τη χρηματοδότηση που ήταν ενταγμένη στη ΣΑΕ της ΓΓΑ. Αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος όλων μας, για ένα σημαντικό έργο της Καρδίτσας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με εκτίμηση

Δομήνικος Βερίλλης

Προηγούμενο άρθρο Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας από το 3ο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δ. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Αναφορά Μ. Θεοχάρη για τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών