Αναφορά Μ. Θεοχάρη για τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών


 Αναφορά κατέθεσε η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Καρδίτσας κα. Μαρία Θεοχάρη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα το αίτημα του ΣΘΕΒ για άμεση και χωρίς κλιμάκωση εφαρμογή του μέτρου για την μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

 Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

«Η εξαγγελία της Υπουργού και του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τον περασμένο Δεκέμβριο για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών έως 24%, που θα ισχύσει για όσες επιχειρήσεις είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και εντάσσονται σε ένα νέο λειτουργικό πλαίσιο, με το οποίο θα διασφαλίζεται διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, έτυχε άμεσης υποδοχής από τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.

Η προτεραιότητα που δίδεται στην μείωση του μη μισθολογικού κόστους, δεδομένου ότι οι ασφαλιστικές εισφορές στη χώρα μας είναι από τις υψηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι μία πρωτοβουλία που χαιρετίζεται θερμά από εργοδότες και εργαζομένους, καθώς αισθάνονται ότι δικαιώνει ένα από τα πάγια αιτήματά τους, την «επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας».

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών θεωρούν σκόπιμο το μέτρο αυτό να ισχύσει άμεσα για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, αν όχι για το σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας, και χωρίς κλιμάκωση από 10% έως 25% ως το 2013. Τα μέλη του ΣΘΕΒ επισημαίνουν ότι αυτό που έχει σημασία είναι η αποφυγή καθυστερήσεων εφαρμογής του μέτρου, καθώς οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας δεν αφήνουν περιθώρια ολιγωρίας.»

 

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση Δομ. Βερίλλη για την Κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Πρόταση αξιοποίησης του «Φυτωρίου» Παλαμά