Δήλωση παρών για το δήμο Σοφάδων Θάνος Τότσικας


 Αγαπητοί συνδημότες- συνδημότισσες

     Απευθύνομαι σε σας μέσω του τύπου να σας γνωστοποιήσω την απόφαση μου να λάβω μέρος επικεφαλής συνδυασμού στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, στις 7 Νοεμβρίου, του διευρυμένου Δήμου Σοφάδων.

     Η απόφαση μου αυτή είναι αποτέλεσμα της επιθυμίας μου να ασχοληθώ με τα κοινά, αλλά και της παρότρυνσης και αποδοχής μεγάλου μέρους συμπολιτών μας.

     Σας είναι γνωστή τόσο η προσωπικότητα μου, όσο και η διαδρομή, επαγγελματική και κοινωνική, σχεδόν σε όλη την κοινωνία του Δήμου Σοφάδων. Γνωστή ακόμη είναι και η θητεία μου στον αυτοδιοικητικό θεσμό της Νομαρχίας Καρδίτσας κατά την τελευταία τετραετία. Εκείνο το στοιχείο που βάρυνε και νομιμοποιεί την απόφαση μου αυτή σχετίζεται με τη διαδρομή μου ανάμεσα σας από την παιδική ηλικία μέχρι σήμερα. Συνδέομαι μαζί σας με μια σχέση ειλικρίνειας και εντιμότητας που μου επιτρέπει να σας κοιτάζω όλους στα μάτια ζητώντας την εμπιστοσύνη σας.

  «Με λογισμό και όνειρο», «με αρετή και τόλμη»|, ονειρεύομαι να οικοδομήσουμε όλοι μαζί, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διακρίσεις, χωρίς κομματικά χρώματα και αντιστοίχους φραγμούς ένα καλύτερο αύριο για όλους του συνδημότες.

   Ο νέος μας δήμος, μεγαλύτερος σε έκταση και δεύτερος σε πληθυσμό στο Νομό Καρδίτσας, με εδαφική διαφορετικότητα, πεδινός, ημιορεινός, ορεινός, έχει πολλές δυνατότητες γενικής αλλά και ιδιαίτερης κατά τόπους ανάπτυξης.

   Ο τόπος μας είναι ευλογημένος. Για να δώσει όμως καρπούς χρειάζεται σχέδιο, χρηστή διαχείριση, πρωτοποριακές δραστηριότητες, εμπνευσμένους ανθρώπους στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, καθαρές σχέσεις, ένα άλλο σύστημα ιεραρχήσεων των αξιών, σεβασμό στον μόχθο τόσων γενεών που μας ανέστησαν και μας δίδαξαν πως κατακτάται η προκοπή και η αρετή. Χρειάζεται δηλαδή πάνω απ’ όλα ένα ριζικό επαναπροσδιορισμό όλων όσων μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα και στην παρακμή.

 Απευθύνομαι λοιπόν σ΄ αυτούς που αγωνιούν και βρίσκονται σε ρήξη με την απάτη, την ευκολία, τη νεοπλουτίστικη ευτέλεια, σ΄ όλους δηλαδή όσοι βρίσκονται σε διαρκή σύγκρουση με την απομίμηση, το ψέμα, τη φτήνια.

 Η περιοχή των Σοφάδων διαθέτει ένα απίστευτο δυναμικό ανθρώπων της επιστήμης και της εργασίας, ανθρώπων που ασχολούνται με το εμπόριο, επιχειρήσεις, βιοτεχνίες, τέχνες, πολιτισμό, αθλητισμό κλπ, που μπορεί με τη συνεργασία και την κατάλληλη αξιοποίηση να κάνει θαύματα.

  Όσοι πιστοί, όσοι ζεστοί, όσοι βαρέθηκαν την αδράνεια και στασιμότητα, ελάτε να ρίχτουμε μαζί στην υπέροχη περιπέτεια, ν΄ αλλάξουμε  τα δεδομένα και να αποτινάξουμε τη μιζέρια και την παραίτηση.

 Δεν περισσεύει κανείς . Κάνω ανοιχτή πρόσκληση σ΄ όλους και ιδιαίτερα στους νέους.

 Δεν πετάμε στα σύννεφα. Ανασκουμπωνόμαστε, «χτίζουμε, ονειρευόμαστε και τραγουδάμε».

  Είναι γνωστό βέβαια ότι η μεγάλή Δημοκρατική παράταξη εφαρμόζει μια πρωτόγνωρη για τον τόπο μας διαδικασία, στην οποία συμμετέχω με αίτησή μου, ώστε μέσα από ευρεία κοινωνική αποδοχή να επιλέξει τον πρώτο μεταξύ ίσων που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου και έτσι την επόμενη να δημιουργηθεί μια ενωμένη δυναμική ομάδα που θα φέρει τη μεγάλη νίκη.

                                                                                                 

                     

Φιλικότατα

Αθανάσιος (Θάνος) Ι. Τότσικας

πρ. Φροντιστής Μαθηματικών

Νομαρχιακός Σύμβουλος

πρ. Αντινομάρχης

Προηγούμενο άρθρο Παπατζήδες και παπατζηλίκια
Επόμενο άρθρο Ζητά υποχρεωτική παρουσία των μελών ΔΕΠ & ανάρτηση στο διαδίκτυο διδασκαλία