Ειδήσεις

Δήλωση πρόεδρου ΠΕΔ Καρδίτσας Θάνου Σκάρλου για τα rapid tests


Με αφορμή την διεξαγωγή μαζικών διαγνωστικών ελέγχων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Καρδίτσας και Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος δήλωσε:

Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, και στους έξι Δήμους, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ολοκληρωμένο μαζικό πρόγραμμα δειγματοληπτικών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid (rapid tests). Τις τελευταίες μόνο εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν συνολικά περισσότερα από 2700 rapid tests, που καλύπτουν όλη τη γεωγραφική έκταση της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται με μία απόλυτα ασφαλή διαδικασία από τα έμπειρα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και συμβάλλουν στη δημιουργία μίας πληρέστερης εικόνας για την επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή μας καθώς επίσης και στον περιορισμό της διάδοσης τους επικίνδυνου ιού.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι είναι αναγκαίοι και θα συνεχιστούν καθώς, για τη λήψη αποφάσεων που αφορούν στον ευαίσθητο τομέα της δημόσιας υγείας, χρειάζεται να βασιζόμαστε σε έγκυρα στοιχεία.

Ζούμε δύσκολες στιγμές σε μια περίοδο υγειονομικής αστάθειας. Τέτοιοι καιροί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν και να καταστεί αποτελεσματικότερη η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης απαιτούν ενότητα, συνεννόηση, συνεργασία, οργάνωση και αλληλεγγύη. Προϋποθέσεις που ευτυχώς για την περιοχή μας υπάρχουν.

Γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω:

-Ως ΠΕΔ Καρδίτας οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ για την άριστη και στενή συνεργασία τους με τους Δήμους και την συμβολή τους στην ασφαλή οργάνωση των δράσεων στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του COVID-19

-Το Νοσοκομείο Καρδίτσας και τα Κέντρα Υγείας της ΠΕ Καρδίτσας, όπου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με αυταπάρνηση δίνει τη δύσκολη μάχη κατά του κορωνοϊού με τίμημα ακόμη και την υγεία τους ή ακόμη και τη ζωή τους.

-Τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας, μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων κ. Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και τον υπεύθυνο ΚΟΜΥ στην ΠΕ Καρδίτσας κ. Ζευγαρά για την επιστημονική υποστήριξη και καθοδήγησή τους

-Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κωστή Νόυσιο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η ΠΕ Καρδίτσας παραμένουν στην πρώτη γραμμή της τιτάνιας προσπάθειας για την αντιμετώπιση του Covid 19. Όλοι μαζί ενωμένοι δίνουμε τη μάχη και συμβάλλουμε αποτελεσματικά στην πρόληψη με τη διεξαγωγή χιλιάδων test

-Τους Δημάρχους, Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο, Μουζακίου Θεοφ. Στάθη, Παλαμά Γιώργο Σακελλαρίου, Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτη Νάνο και Αργιθέας Ανδρέα Στεργίου. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, οφείλει να αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και να ανταποκρίνεται σε αυτές με τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό, προκειμένου να εμπνέει το αίσθημα ασφάλειας στους συμπολίτες μας. Και αυτό στην περιοχή μας επιτυγχάνεται.

– Τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Θωμά Καρανάσιο, τους Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων της περιοχής και όλο το προσωπικό της Αστυνομίας για την πολύτιμη συμβολή τους στην ομαλή διεξαγωγή των δράσεων

Ως Πρόεδρος της ΠΕΔ Καρδίτσας διαβεβαιώνω ότι καθένας από την πλευρά του συμβάλλει τα μέγιστα στην υγειονομική θωράκιση της περιοχής και τη νίκη τελικά ενάντια στον αόρατο εχθρό. Ακόμη κι αν γι αυτό απαιτηθούν δύσκολες αλλά επιβεβλημένες αποφάσεις για το καλό του τόπου μας. Η ενημέρωση είναι δύναμη, αντίθετα, η άγνοια εξακολουθεί να είναι ο μεγάλος σύμμαχος του κορωνοϊού ακόμη και την κορυφαία ώρα που η επιστήμη κατάφερε να παράξει το εμβόλιο για να τον αντικρούσει.

Τούτες τις μέρες, όλοι εσείς… όλοι εμείς, η ζωντανή κοινωνία που ασφυκτιούμε, που προσπαθούμε να ξαναοργανώσουμε τις ζωές μας,  παίρνουμε δύναμη από το μήνυμα των Χριστουγέννων.  Το μήνυμα των εορτών  όχι μόνο δεν αλλάζει αλλά αποκτά φέτος μεγαλύτερη ένταση. Η γέννηση του Θεανθρώπου αποτελεί αχτίδα ελπίδας και αισιοδοξίας για όλους μας. Γι αυτό οφείλουμε να προασπίσουμε   τη ζωή τη δική μας, της οικογένειάς μας και των συνανθρώπων μας.

Μένουμε μακριά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, από τα χωριά μας, όχι επειδή είμαστε αντικοινωνικοί, αλλά επειδή, αντίθετα, είμαστε κοινωνικοί και νοιαζόμαστε για τους άλλους και τη ζωή τους. Δεν πρόκειται για απόσταση αδιαφορίας, αλλά για απόσταση προστασίας και αγάπης. Συνεχίζουμε να προσέχουμε, ακολουθώντας πιστά και συντεταγμένα τις οδηγίες της Πολιτείας. Πάνω από όλα η υγεια και η ασφαλεια όλων μας.

 

Προηγούμενο άρθρο ΚΚΕ Καρδίτσας: Εύλογα ερωτηματικά προκαλεί η διαχείριση των αποζημιώσεων
Επόμενο άρθρο Πρόταση ψηφίσματος της Αριστερής Παρέμβασης για την πανεπιστημιακή αστυνομία