Ειδήσεις

Δήλωση στοιχείων και ΑΦΜ στον Γ.Ο.Ε.Β. Σ.Ε. Θεσσαλίας


Ο Γενικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων Στραγγιστικών Έργων  (Γ.Ο.Ε.Β. Σ.Ε.) Θεσσαλίας  γνωστοποιεί ότι, σύμφωνα με το νόμο 4546/2018, οι υπόχρεοι για την καταβολή των δαπανών (πάγιες στραγγιστικές εισφορές, αρδευτικά τέλη και λοιπά δικαιώματα) υπέρ των Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων υποχρεούνται μέχρι τις 12 Ιουνίου 2019 να υποβάλουν στον Οργανισμό, στην περιοχή δικαιοδοσίας του οποίου βρίσκονται τα ακίνητα ιδιοκτησίας τους που επωφελούνται από τα εγγειοβελτιωτικά έργα, δήλωση των στοιχείων επικοινωνίας και του αριθμού φορολογικού μητρώου τους (ΑΦΜ).

Αν η χρήση του ακινήτου έχει παραχωρηθεί με οποιονδήποτε τρόπο από τον ιδιοκτήτη του σε άλλο πρόσωπο και έχει συμφωνηθεί η καταβολή των οφειλών να γίνεται από το πρόσωπο αυτό, ιδιοκτήτης και παραχωρησιούχος υποβάλλουν κοινή δήλωση, που υπογράφεται και από τους δύο και περιλαμβάνει τα στοιχεία επικοινωνίας τους και τους ΑΦΜ.

Αν μεταβληθεί οποιοδήποτε από τα ανωτέρω στοιχεία υποχρέου, οφείλουν να υποβάλουν νέα δήλωση με τα επικαιροποιημένα στοιχεία μέσα σε δύο μήνες από τη μεταβολή. Για τις ανωτέρω δηλώσεις διατίθενται στον ΓΟΕΒ σε Θεσσαλιας σχετικά έντυπα.

Η μη υποβολή της δήλωσης αυτής και η απόκρυψη στοιχείων των ωφελουμένων ακινήτων είτε η μη έγκαιρη και εντός διμήνου αλλαγή αυτών συνεπάγονται επιβολή προστίμων, που φτάνουν στο διπλάσιο της εισφοράς

Υπενθυμίζεται ότι για τη διευκόλυνση των ωφελουμένων προβλέπεται και η εξόφληση χρεών μέσω δόσεων, που ορίζονται με ειδικότερες αποφάσεις του Γ.Ο.Ε.Β. Σ.Ε. Θεσσαλίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Συγκρότηση Συντονιστικού Συμβουλίου Αποκεντρωμένων Διοικήσεων
Επόμενο άρθρο Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας στην 16η Εμποροβιοτεχνική