Ειδήσεις

Συγκρότηση Συντονιστικού Συμβουλίου Αποκεντρωμένων Διοικήσεων


Με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση (ΑΔΑ: ΩΒΥΝ465ΧΘ7-ΑΚΠ), συγκροτήθηκε το Συντονιστικό Συμβούλιο Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 25 του ν.4368/21.2.2016.

Το Συντονιστικό Συμβούλιο Αποκεντρωμένων Διοικήσεωνσυγκαλείται από τον Υπουργό και συνεδριάζει τακτικά τέσσερις φορές το χρόνοκαι κατά περίπτωση για ειδικά θέματα σε έκτακτες συνεδριάσεις.

Στις συνεδριάσεις συμμετέχουν ο Υπουργός Εσωτερικών, οι εφτά Συντονιστές & Συντονίστρια, η Προϊστάμενη της Γενικής Διεύθυνσης Αποκέντρωσης & Τοπικής Αυτοδιοίκησηςτου ΥΠΕΣ καθώς επίσης και οι καθ’ύληναρμόδιοι Υπουργοίανάλογα με τα εξεταζόμενα θέματα.

Το Συμβούλιο αποσκοπεί στο συντονισμό της δράσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, στην επίλυση θεμάτων που ανακύπτουν κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων, οι οποίες έχουν απονεμηθεί από τα καθ’ύλην αρμόδια Υπουργεία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία τους, καθώς και στη χάραξη οριζόντιων δράσεων ανά τομέα πολιτικής των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Οι αποφάσεις του Συμβουλίου κοινοποιούνται στις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων, προκειμένου να προωθηθούν νομοθετικές ρυθμίσεις ή να εκδοθούν διευκρινιστικές εγκύκλιοι.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα ΣΘΕΒ: Οικονομικά για μη οικονομικούς
Επόμενο άρθρο Δήλωση στοιχείων και ΑΦΜ στον Γ.Ο.Ε.Β. Σ.Ε. Θεσσαλίας