Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκου για την Κτηνιατρική σχολή


Δυστυχώς με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης του σχεδίου «Αθηνά», προβλέπεται η μεταφορά της Κτηνιατρικής σχολής από την Καρδίτσα, στη Λάρισα.

Η εξέλιξη αυτή μας αφήνει στην κυριολεξία εμβρόντητους, καθώς είναι γνωστό ότι η Κτηνιατρική σχολή στην Καρδίτσα έχει πολύ μεγάλη υποδομή  σε κτιριακές εγκαταστάσεις και εργαστήρια ενώ βρίσκεται και σε πρόγραμμα χρηματοδότησης αναβάθμισης του εξοπλισμού της από το ΕΣΠΑ.

Αν λοιπόν δεν πρόκειται για κάποιο λάθος, τότε πρόκειται για μια πρόταση εκτός πραγματικότητας. Πάντως σε κάθε περίπτωση το τοπίο θα το ξεκαθαρίσουμε στη συνάντηση που θα έχει αντιπροσωπεία μας  το πρωί της Παρασκευής στην Αθήνα με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης αρχής για τη διασφάλιση ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση κ. Κουφουδάκη. Την αντιπροσωπεία θα αποτελούν οι βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος και στελέχη της ακαδημαϊκής εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στη συνάντηση θα καταστήσουμε σαφές πως δεν έχουν κανένα δικαίωμα να λαμβάνουν αποφάσεις, οι οποίες δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της ακαδημαϊκής κοινότητας, ούτε της τοπικής κοινωνίας, αλλά ούτε και του Ελληνικού λαού.

Προηγούμενο άρθρο ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ - Βάσει το σχεδίου «Αθηνά» που ανακοίνωσε ο Υπ. Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος
Επόμενο άρθρο Απολογισμός Θεσσαλίας: €1,5 δισ. για 777 έργα – δράσεις