Δήλωση του Βουλευτή, κ. Σπύρου Ταλιαδούρου, τ. Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας


 Ο Βουλευτής Καρδίτσας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος και τ. Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, εξαιτίας του χάους που επικρατεί σε όλη την επικράτεια, που η κυβέρνηση με δική της ευθύνη οδήγησε σε κινητοποιήσεις χιλιάδες οδηγούς ταξί προέβη στην κάτωθι δήλωση:

 «Καλούμε τον Πρωθυπουργό της χώρας, τον κ. Παπανδρέου να πάρει θέση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκαλούνται από την απεργία των οδηγών ταξί. Η κυβέρνηση φέρει βαρύτατες ευθύνες για το χάος που επικρατεί από την απεργία των ταξί και τους αποκλεισμούς σε αεροδρόμια, λιμάνια, αρχαιολογικούς χώρους και οδικούς άξονες, στο μέσον της τουριστικής περιόδου. Ο σημερινός Υπουργός Μεταφορών, Γ. Ραγκούσης χωρίς διάλογο με τους ιδιοκτήτες ταξί, χωρίς συζήτηση επί των μεταβατικών περιόδων για την απελευθέρωση του επαγγέλματος ακυρώνει τα όσα είχε συμφωνήσει και προωθήσει ο προκάτοχος του Υπουργός, κ. Δ. Ρέππας.

Η θέση της Ν.Δ. είναι σαφής. Απελευθέρωση του επαγγέλματος με τους ίδιους κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Άραγε η κυβέρνηση δεν γνωρίζει ότι με βάση το άρθρο 123 της Συνθήκης της Λισαβόνας η απελευθέρωση των ταξί χωρίς πληθυσμιακά κριτήρια δεν είναι υποχρεωτική;

Η πλήρης απελευθέρωση του επαγγέλματος χωρίς όρους και προϋποθέσεις είναι ένας τρόπος για να γεμίσει η χώρα από ταξί, με αποτέλεσμα να μην έχει κανείς δουλειά και να μην μπορούν οι υφιστάμενοι ιδιοκτήτες ταξί να καλύψουν ούτε τις ασφαλιστικές προς τα ταμεία τους εισφορές. Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει υπόψιν της ότι πολλοί ιδιοκτήτες ταξί εξακολουθούν να είναι χρεωμένοι στις τράπεζες. Οφείλει επομένως να λάβει τα κατάλληλα μέτρα ώστε και την απελευθέρωση του επαγγέλματος να πετύχει και οι αυτοκινητιστές να μην οδηγηθούν σε συνθήκες εξαθλίωσης. Η κυβέρνηση δεν μπορεί ανεύθυνα να προχωρά με πειραματισμούς που τελικά ζημιώνουν την οικονομία της πατρίδας μας.»

Προηγούμενο άρθρο 2ος χρόνος για τον «Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ» του Όσκαρ Ουάιλντ
Επόμενο άρθρο Δ/Νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Καρδίτσας: Πορεία βαμβακοκαλλιέργειας στον Ν. Καρδίτσας