Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Κ. Παπαλού για τα Καραϊσκάκεια


Τα «Καραϊσκάκεια» αποτελούν αναμφίβολα κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό για την περιοχή μας, αναδεικνύοντας τον πλούτο της παράδοσης του τόπου μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, την ίδια την Ιστορία μας. Ταυτόχρονα όμως είναι και ένας δίαυλος επικοινωνίας με άλλους λαούς, καθώς μας φέρνει σε επαφή με τα ήθη, τις παραδόσεις και τους χορούς τους.

 

Ο θεσμός των Καραϊσκακείων έχει καταξιωθεί στις συνειδήσεις όλων μας για την ποιότητα των εκδηλώσεών του, οι οποίες σε πείσμα των δύσκολων καιρών και παρά την απουσία της Πολιτείας, αναβαθμίζονται χρόνο με το χρόνο, χάρη στις προσπάθειες των εκάστοτε διοικήσεων της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων που στηρίζουν οι τοπικοί φορείς και αγκαλιάζουν όλοι οι Καρδιτσιώτες.

 

Με τον θεσμό αποδίδουμε και την  οφειλόμενη τιμή στον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Γεώργιο Καραϊσκάκη, ο οποίος υπήρξε αδιαμφισβήτητα άξιο τέκνο της περιοχής μας και μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του Έθνους και της Ιστορίας μας που σε δύσκολες περιόδους, όπως η σημερινή για τη χώρα μας αποτελεί ανεξάντλητη πηγή αισιοδοξίας, έμπνευσης, δύναμης και αγωνιστικότητας.

 

Ως Δήμος Καρδίτσας πιστεύουμε πως ο υγιής πολιτισμός, οι υγιείς εκδηλώσεις δεν αποτελούν πολυτέλεια, στη σημερινή δύσκολη εποχή, αλλά σοβαρή αναγκαιότητα, γι’ αυτό και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στηρίζουμε και φέτος αυτή τη Διεθνή Γιορτή του Πολιτισμού.

 

Μάλιστα φέτος για πρώτη χρονιά στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων εντάσσουμε τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, την Πέμπτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της οποίας διοργανώνουμε συναυλίες σε όλες τις πλατείες της πόλης κάνοντας πράξη το σύνθημα: « Όλη η πόλη τραγουδά» και ευελπιστώντας να καθιερώσουμε έναν νέο θεσμό για την περιοχή μας.

 

Με τις λίγες αυτές σκέψεις εύχομαι καλή επιτυχία στη φετινή 45η διοργάνωση των «Καραϊσκακείων» και συγχαίρω την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων που για ακόμη μία φορά διοργανώνει μια τόσο σημαντική εκδήλωση που διαφημίζει κατά τον καλύτερο τρόπο την περιοχή μας.

Προηγούμενο άρθρο 116 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΛΟΥΤΡΑ ΣΜΟΚΟΒΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΝΙΣΤΑΣ – ΚΑΪΤΣΑΣ
Επόμενο άρθρο «Όλη η πόλη τραγουδά»: Η Καρδίτσα γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής