«Όλη η πόλη τραγουδά»: Η Καρδίτσα γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής


 

Με ένα πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων – συναυλιών από μουσικά σχήματα της περιοχής μας σε όλες τις πλατείες της πόλης από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης 21 Ιουνίου, ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού  (ΔΟΠΑΚ) και η Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής.

Ο φετινός εορτασμός εντάσσεται στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών  εκδηλώσεων των Καραϊσκακείων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκροτήματα συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

 

Το πρόγραμμα

Το πλήρες πρόγραμμα του εορτασμού της Ημέρας της Μουσικής στην Καρδίτσα έχει ως εξής:

Ώρα 11 π.μ.: Η Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας θα πλημμυρίσει με μουσικές τους δρόμους της πόλης

Αναψυκτήριο Παυσιλύπου . Ώρα 20.30:: Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας

Πλατεία Στρατολογίας: Ώρα 21.30: Retro Jazz & Rock συναυλία Vin Dux και Νίκος Μανούκας

Πλατεία Πλαστήρα: Ώρα 21.30: Πολυφωνικό Ωδείο Καρδίτσας. Η χορωδία του με έντεχνα και ροκ μπάντες.

Πλατεία Λάππα: Ωρα 21.30 Συναυλία Δημοτικής Μουσικής

Κεντρική Πλατεία: Ώρα 21.30 «Απόηχος»: Συναυλία έντεχνου λαϊκού.

 

Μήνυμα του Δημάρχου Καρδίτσας

Σε μήνυμά του για τον εορτασμό της Ημέρας της Μουσικής ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός αναφέρει τα εξής:

«Η μουσική είναι «η γλώσσα που δε γνωρίζει σύνορα» και που «ενώνει τους ανθρώπους». Είναι ο θεμέλιος λίθος κάθε πολιτισμού και το μέσο που γεφυρώνει ανθρώπους με διαφορετικά ήθη και έθιμα. Ο Δήμος Καρδίτσας και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Καρδίτσας σε συνεργασία με την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας  συμμετέχει στον εορτασμό της Ημέρας της Μουσικής, την Πέμπτη 21 Ιουνίου με μια σειρά μουσικών εκδηλώσεων κάθε είδους σε όλες τις πλατείες, το Παυσίλυπο, και τους δρόμους της πόλης, με την συμμετοχή τοπικών συγκροτημάτων σε εθελοντική βάση και της Φιλαρμονικής του Δήμου μας, κάνοντας πράξη το σύνθημά μας: «Όλη η πόλη τραγουδά»

Καλούμε τους Καρδιτσιώτες και τις Καρδιτσιώτισσες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, που φιλοδοξούμε να αποτελέσουν έναν ανανεωμένο θεσμό για την πόλη μας.

 

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι το 1982, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ενώ το 1985 ο θεσμός εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα. Η Αθήνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1985, ήταν η πρώτη εκτός Γαλλίας χώρα στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μουσικής.

Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ημέρα της Μουσικής έφτασε να είναι ένας πραγματικός θεσμός, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο.

Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα και διάφορους άλλους χώρους, παρουσιάζοντας αφιλοκερδώς συναυλίες απ’ όλο το μουσικό φάσμα. Δίνεται, έτσι, η ευκαιρία για μία ευρωπαϊκή πολιτιστική γιορτή που συμβάλλει ώστε να αναπτυχθούν πολιτιστικές ανταλλαγές και συνεργασίες ανάμεσα σε νέους και καθιερωμένους καλλιτέχνες.

 

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Κ. Παπαλού για τα Καραϊσκάκεια
Επόμενο άρθρο Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για κλοπή