Δήλωση του κ. Κων. Παπαλού για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου ολοκλήρωσης της Δυτικής Παράκαμψης της πόλης της Καρδίτσας


Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων Παπαλός σχετικά με την ένταξη των έργων ολοκλήρωσης της Δυτικής Παράκαμψης της πόλης της Καρδίτσας (διασταύρωση Φαναρίου έως Σχολή Αστυφυλάκων-Τρικάλων) στο ΕΣΠΑ που ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης κ Κ. Αγοραστός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να εκφράσω την βαθιά ικανοποίησή μου για την θετική ανταπόκριση του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού και των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου της Δυτικής Παράκαμψης Καρδίτσας με την ένταξη στο ΕΣΠΑ του υποέργου που αφορά την κατασκευή του οδικού τμήματος από τη διασταύρωση Φαναρίου, έως τη διασταύρωση Τρικάλων, καθώς και των παράπλευρων οδικών αρτηριών και συνδέσεων, με προϋπολογισμό 11,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Με τις παρεμβάσεις αυτές ολοκληρώνεται ένα έργο νευραλγικής σημασίας και αναπτυξιακού χαρακτήρα για την  Καρδίτσα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, καθώς θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης από σημαντικό κυκλοφοριακό φόρτο σε καθημερινή βάση και στην διευκόλυνση της πρόσβασης από και προς το πολεοδομικό συγκρότημα, αλλά και στις παρόδιες ιδιοκτησίες και επιχειρήσεις.

Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η αγαστή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας, Περιφερειακής Ενότητας και Δήμου Καρδίτσας, τόσο σε επίπεδο αιρετών, όσο και σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων λειτουργεί καταλυτικά στην ιεράρχηση, προώθηση και υλοποίηση έργων πνοής για την περιοχή μας, που δημιουργούν τις προϋποθέσεις να βρει ο τόπος μας έναν νέο αναπτυξιακό βηματισμό.”

Προηγούμενο άρθρο Πρόσκληση συμμετοχής στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Το Εθνικό Μέτωπο τιμά τους αγώνες των αγροτών της Καρδίτσας στην εξέγερση του 1910