Ειδήσεις

Δήμος Σοφάδων: Σε εξέλιξη το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων


Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων του Δήμου Σοφάδων.  Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη νέες ασφαλτοστρώσεις, τόσο σε κεντρικές οδούς όσο και σε άλλες μικρότερες με στόχο ένα πιο σύγχρονο και φιλικό για κατοίκους οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο αυτό υπεγράφη την Τρίτη 18 Αυγούστου η σύμβαση εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Ασφαλτοστρωσεις οδων σε οικισμους της Δ.Ε. Σοφαδων & Δ.Ε. Αρνης», μεταξύ του Δημάρχου Σοφάδων κ.  Θάνου Σκάρλου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχονταν στα 300.000 ευρώ ενώ μετά την έκπτωση (54,33%) το συνολικό ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 137.016,71 €.

Τεχνική περιγραφή

Σύμφωνα με τη μελέτη θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης, ασφαλτόστρωσης και πλήρους κατασκευής οδών στη Δ.Ε. Σοφάδων και Δ.Ε. Άρνης που παρουσιάζουν φθορές λόγω παλαιότητας, λόγω μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου αλλά και από τις αποκαταστάσεις των τομών εκσκαφής διαφόρων ΟΚΩ που έχουν υποστεί καθίζηση.

Στόχος είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας των οδών και κατ’ επέκταση η αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών και η ασφαλής μετακίνησή τους στα όρια του Δήμου Σοφάδων.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται να γίνει:

-Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα οδού στην Τ.Κ. Καρποχωρίου μήκους 180m  πλησίον της Εκκλησίας από

-Κατασκευή οδοποιίας στην Τ.Κ. Γεφυρίων στο περιφερειακό δυτικό τμήμα  σε μήκος 420m,

-Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα της κεντρικής οδού στην Τ.Κ. Μασχολουρίου  μήκους 360m

-Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα στην Τ.Κ. Κυψέλης σε μήκος 40m σε δρόμο  δίπλα στο γήπεδο, 60m σε δρόμο πλησίον της εκκλησίας και 670m σε δρόμο ανατολικά του οικισμού, εκ των οποίων τα 150m θα γίνουν πλήρης κατασκευή

-Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα στην Τ.Κ. Σοφάδων επί της οδού Παπάγου  από τη διασταύρωσή της με την οδό Αγίου Γεωργίου και σε μήκος 530m

Οι βασικές εργασίες οι οποίες θα εκτελεστούν είναι οι παρακάτω:

-Καθαίρεση οπλισμένων σκυροδεμάτων

-Αποξήλωση ασφαλτοταπήτων και στρώσεων οδοστρωσίας σταθεροποιημένων με τσιμέντο εντός του ορίου των γενικών εκσκαφών.

-Γενικές εκσκαφές σε έδαφος γαιώδες – ημιβραχώδες.Ø

-Κατασκευή (εργασία, υλικά, μεταφορά) συμπυκνωμένου επιχώματος με θραυστό υλικό λατομείου Κατηγορίας Ε4 πάχους 30 εκ.

-Ανακατασκευή στρώσεων οδοστρωσίας

-Κατασκευή (εργασία, υλικά, μεταφορά) μιας στρώσεως βάσης οδοστρώματος  των 10 εκ. της Π.Σ.Π. 0155 με θραυστό υλικό λατομείου.

– Απόξεση ασφαλτικού  οδοστρώματος (φρεζάρισμα) σε βάθος έως 4 cm.

-Κατασκευή ασφαλτικής προεπάλειψης (εργασία, υλικά, μεταφορά) ανασφαλτώτου επιφανείας

-Κατασκευή ασφαλτικής συγκολλητικής επάλειψης

-Ασφαλτόστρωση με ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχουςØ 5cm με χρήση κοινής ασφάλτου.

-Ασφαλτικές στρώσεις μεταβλητού πάχους επιμετρούμενες κατά βάρος.Ø

-Ανύψωση ή υποβιβασμός της στάθμης φρεατίων που βρίσκονται στο οδόστρωμα ώστε η τελική στάθμη τους να είναι αυτή του οδοστρώματος.

Η πίστωση του έργου θα αντιμετωπιστεί από το πρόγραμμα ΣΑΣΑ του Δήμου και θα εκτελεστεί με εργολαβία κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού.

Η ολική και οι μερικές προθεσμίες εκτέλεσης των εργασιών, καθορίζονται σε 12 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Ο κ. Σκάρλος

Σε δήλωσή του μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος ανέφερε:

«Πιστοί στις εξαγγελίες μας προχωρούμε σε  έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας. Συνεχίζουμε  να δίνουμε την μάχη της καθημερινότητας.   Το έργο «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΣΟΦΑΔΩΝ & Δ.Ε. ΑΡΝΗΣ»  είναι μια σημαντική παρέμβαση στην κατεύθυνση της βελτίωσης της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Με το συγκεκριμένο έργο αποκαθιστούμε φθορές ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζουμε την στόχευσή μας για  ασφαλή μεταφορά ανθρώπων  και αγαθών  σε όλο το εύρος του Δήμου μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια.»

 

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση παραίτησης του Σωκράτη Παππά από το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Υπογράφηκαν 2.600 νέες συμβάσεις σύνδεσης τον Ιούλιο