Δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Καρδίτσας και Κίνας


Το Νομό μας επισκέφθηκε ο Εμπορικός ακόλουθος της Πρεσβείας της Λ.Δ. της Κίνας, Cheng Dayan και ο Δ/ντής του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου κ.Νικ. Θεοχάρης.

Επίσκεψη στην Νομαρχία Καρδίτσας πραγματοποίησε ο Εμπορικός ακόλουθος της Πρεσβείας της Λ.Δ. της Κίνας, Cheng Dayan και ο Δ/ντής του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου κ.Νικ. Θεοχάρης. Τον Εμπορικό ακόλουθο και τον Δ/ντή του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου υποδέχτηκαν στην Νομαρχία Καρδίτσας (λόγω απουσίας του Νομάρχη) ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Καλιακούδας και οι αντινομάρχες κ.κ. Β. Νίκου, Γ. Σβάρνας και Αθ. Πέτσα. Σκοπός της συνάντησης ήταν η δημιουργία διαύλου επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των επιχειρηματικών και εμπορικών φορέων του Νομού μας, με τους αντίστοιχους της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.  

Από τους εκπροσώπους της Ν.Α Καρδίτσας τονίστηκε ότι οι οικονομίες της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας γενικότερα, ως σημαντικά υποσύνολα της Ελληνικής Οικονομίας, μέσα από τον δυναμισμό και τις προοπτικές που παρουσιάζουν με άξονα ορισμένες επιχειρήσεις με συγκεκριμένα προϊόντα, μπορούν να συμβάλουν στην άμβλυνση του αρκετά βεβαρυμμένου για την χώρα μας εμπορικού ισοζυγίου. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας που πρέπει να υπάρξει, δεδομένου ότι η χώρα μας θα πρέπει να διαθέτει τα ποιοτικά της προϊόντα σε πιο ανταγωνιστικές τιμές αλλά και η Λ.Δ της Κίνας τα φθηνότερα προϊόντα της με ποιοτικότερες προδιαγραφές. Επίσης υπογραμμίσθηκε ότι ο εμπορικός κόσμος της Καρδίτσας πλήττεται σημαντικά από την είσοδο στην αγορά της πολλών κινέζικων προϊόντων και θα πρέπει το ελληνοκινεζικό επιμελητήριο να θωρακίσει ειδικά τις τοπικές περιφερειακές αγορές από τα αμφιβόλου ποιότητας κινεζικά προϊόντα, τα οποία και την ευρωστία των τοπικών αγορών πλήττουν αλλά και τον ντόπιο καταναλωτή δεν προστατεύουν. Λαμβάνοντας υπόψη την προσέγγιση αυτή, η Νομαρχία Καρδίτσας μέσα από την επιμελητηριακή διαδικασία προώθησης και προβολής των τοπικών προϊόντων μας, στέκεται όχι μόνο αρωγός σε αυτή την προσπάθεια αλλά και με συγκεκριμένες ενέργειες δημιουργίας δικτύων κατά κλάδο, επιδιώκει την διεύρυνση της παραγωγικής και ποιοτικής ικανότητας με σκοπό την βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους. Τέλος επισημάνθηκε ότι σημαντικό κεφάλαιο για την Καρδίτσα και γενικότερα για την Θεσσαλία για την οικονομική διεύρυνση των δύο μερών αποτελεί ο τουρισμός, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό πεδίο συνεργασίας και ενόψει της Μεσογειάδας, η οποία αποτελεί το αμέσως επόμενο μεγάλο αθλητικό γεγονός μετά την Ολυμπιάδα. Η Θεσσαλία με την πολυποίκιλη γεωμορφολογία της, τον απαράμιλλο φυσικό της πλούτο, την διατροφική της κουλτούρα και το ιστορικό-θρησκευτικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει, μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις ακόμη και των «διαφορετικών» λαών, όπως είναι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, αξιοποιώντας το μεγάλο αυτό γεγονός.

Προηγούμενο άρθρο Δρομολογείται το φυσικό αέριο στα σχολεία
Επόμενο άρθρο Δημοπρατήθηκαν οι θέσεις της Εμποροπανήγυρης