ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε: «Παράδειγμα προς αποφυγή οι ηγέτες της τοπικής ΠΑΣΚ »


 Την ώρα αυτή που όλη η κοινωνία δέχεται απανωτά και ατελείωτα χτυπήματα από τους εμπνευστές και «εισαγωγείς» της τρόϊκα και του ΔΝΤ, όπου οι εκπαιδευτικοί, μαζί με όλους τους εργαζομένους, καλούνται να υποστούν τις δραματικές συνέπειες της κρίσης που άλλοι δημιούργησαν, να αποδεχθούν για μια ακόμη φορά τη σοβαρή μείωση των αποδοχών, την υποβάθμιση της ζωής τους, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, το ενδεχόμενο της απόλυσης με τη λεγόμενη εργασιακή εφεδρεία, αυτή την ώρα βρήκε η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας να απαλλάξει από τα διδακτικά του καθήκοντα τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Καρδίτσας. Μια περίεργη ομολογουμένως απόφαση που καταδεικνύει τη λογική των συνδικαλιστών της κυβερνητικής ΠΑΣΚ απέναντι στους δοκιμαζόμενους Έλληνες εκπαιδευτικούς που καθημερινά προσπαθούν να κρατήσουν σε καλό επίπεδο τη δημόσια Παιδεία με τα πενιχρά μέσα που τους παρείχαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις με αποκορύφωμα βεβαίως την κυβέρνηση του ΔΝΤ που βιώνουμε!

Πέτυχε λοιπόν το απόλυτο η ΠΑΣΚ καθηγητών του νομού μας, να διαθέτει δηλαδή τρία μέλη στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας από τα οποία κανένα δεν βρίσκεται σε σχολική αίθουσα για να παρέχει διδακτικό έργο. Έτσι φαίνεται πως θα καταλάβει καλύτερα τα προβλήματα των καθηγητών και θα τους εκπροσωπεί επάξια χωρίς να μπαίνουν τα στελέχη της στην ποταπή διαδικασία της διδασκαλίας. Αυτή ας την παρέχουν οι κοινοί θνητοί και όχι τα μεγαλοστελέχη της ΠΑΣΚ.

Λίγη ντροπή απέναντι στους αγωνιούντες εκπαιδευτικούς δεν βλάπτει κύριοι της ΠΑΣΚ!

Για το Δ. Σ. της ΔΑΚΕ Δ.Ε. Καθηγητών

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Βάιος Μπάτρας                                       Αποστολία Νικολάου

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη του πολιτευτή Καρδίτσας της Ν.Δ. Νίκου Παππά
Επόμενο άρθρο Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή διαδραστική θεατρική παράσταση από το εργαστήρι Θεατρικής Παιδείας του Δήμου Καρδίτσας