Επίσκεψη του πολιτευτή Καρδίτσας της Ν.Δ. Νίκου Παππά


 Την 11η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας επισκέφθηκε ο πολιτευτής Καρδίτσας της Ν.Δ. Νίκος Παππάς ο οποίος είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στα περίπτερα και να ανταλλάξει απόψεις με τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες γύρω από ζητήματα που αφορούν τον αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης στο νομό μας.

Κατά την επίσκεψή του συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Βύρωνα Παππά και μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καρδίτσας στους οποίους εξέφρασε την πεποίθηση πως αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα το γεγονός της μεγάλης συμμετοχής στην Έκθεση παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, κάτι που φανερώνει τη διάθεση των επαγγελματιών για ανάπτυξη και πρόοδο.

Η διαπίστωση του κ. Νίκου Παππά για την Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας είναι πως αποτελεί το βασικό πυλώνα ανάπτυξης μιας περιοχής, η οποία ήταν και παραμένει εγκαταλειμμένη, με τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και πολλά οικονομικά προβλήματα. Είναι η προσπάθεια που καταβάλλει η Καρδίτσα για προώθηση των δικών της προϊόντων, για ανταλλαγή τεχνογνωσίας, για αναζήτηση νέων επενδυτικών τομέων. Αποτελεί δηλαδή την προσπάθεια του νομού μας για εξωστρέφεια και ανάπτυξη.  

Τέτοιου είδους προσπάθειες σύμφωνα με τον κ. Παππά πρέπει να έχουν ένθερμους υποστηρικτές, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, γιατί από μόνες τους αποτελούν υγιή δείγματα αντιμετώπισης δύσκολων οικονομικών συγκυριών. Η Καρδίτσα, συμπλήρωσε, ποτέ δεν έτυχε της ανάλογης προσοχής από τους εκάστοτε διαχειριστές της τύχης του τόπου, αντίθετα αποτελούσε και αποτελεί μια περιοχή σημαντικά υποβαθμισμένη η οποία πάντα προσπαθούσε από μόνη της να ανταπεξέλθει των δυσκολιών και να προχωρήσει μπροστά.   Αποτέλεσμα αυτής της συνεχούς προσπάθειας είναι και η διοργάνωση με επιτυχία για  11 χρόνια της συγκεκριμένης έκθεσης, η επισκεψιμότητα της οποίας φανερώνει την ανάγκη που υπάρχει για αναπτυξιακές δράσεις και πολιτικές. Τέτοιες δράσεις μπορούν να δώσουν ώθηση, για πολύ πιο σύντομη έξοδο από την οικονομική κρίση γιατί είναι γνωστό πως αποτελούν αντίδοτο σε καταστάσεις ύφεσης.

Προηγούμενο άρθρο Απεργία εφοριακών από 17 έως 20/10
Επόμενο άρθρο ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε: «Παράδειγμα προς αποφυγή οι ηγέτες της τοπικής ΠΑΣΚ »