Δενδροφύτευση στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Λουμάκη


Σε συμβολική δενδροφύτευση στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Λουμάκη, που πρόκειται να αξιοποιηθεί και να αναδειχθεί σε ένα νέο δημοτικό πάρκο 50 στρεμμάτων που θα αποτελέσει πόλο έλξης για την πόλη μας, αναβαθμίζοντας την ευρύτερη περιοχή προχώρησε το πρωί της Πέμπτης 22/3 ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με άλλους φορείς της περιοχής.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε υλοποίηση ομόφωνης απόφασης που έλαβε το Δημοτικό  Συμβούλιο στις 23/2/2012 και στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Δασοπονίας (21 Μαρτίου) και της Παγκόσμιας Ημέρας του Νερού (22 Μαρτίου).
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κ. Παπαλός, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Λαμ. Τσιούκης, Ν. Καραγιάννης, Β. Ευαγγελακόπουλος, Αθ. Μπουραζάνης και Στ. Παπαγεωργίου, οι πρώην Δήμαρχοι Καρδίτσας και επικεφαλείς δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου κ.κ. Δ. Βερίλλης και Χρ. Τέγος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ι. Ζορμπάς, Σωτ. Γούλας, Φιλ. Κωτούλας, Χ. Παπαδημητρίου, Γ. Γιοβάνης και Αθ. Μακροστέργιος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Ηλ. Αντωνίου, εκπρόσωποι των σπουδαστών του ΤΕΙ, μαθητές του 10ου  και του 19ου Δημ. Σχολείων Καρδίτσας, εκπρόσωποι της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων, του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ, της Ομοσπονδίας Γονέων και των Πολιτών Ενάντια στα Χαράτσια, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου φύτευσαν τα πρώτα μεγάλα δένδρα, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα της δημιουργίας ενός νέου πνεύμονα πρασίνου για την Καρδίτσα.
Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κ. Παπαλός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πόλη και το Δήμο μας, καθώς  έρχεται να επισφραγίσει τις προσπάθειες που κατέβαλαν διαχρονικά όλες οι Δημοτικές Αρχές από το 2000 μέχρι και σήμερα για να αποδοθεί ο χώρος του στρατοπέδου Λουμάκη στο Δήμο και τους δημότες.
Σήμερα φυτεύουμε συμβολικά τα πρώτα μεγάλα δένδρα, θέλοντας να σηματοδοτήσουμε την έναρξη της αξιοποίησης του χώρου για τη δημιουργία ενός δημοτικού πάρκου 50 περίπου στρεμμάτων που θα αποτελέσει ένα νέο πνεύμονα πρασίνου και σημείο αναφοράς για την πόλη μας.
Πρόθεση της Δημοτικής μας Αρχής, είναι η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί αρχικά με τον ηλεκτροφωτισμό του χώρου και στη συνέχεια με την εκπόνηση σχετικής μελέτης που θα αξιοποιεί τις ενδιαφέρουσες προτάσεις της ομάδας του καθηγητή του ΕΜΠ κ. Καρύδη για την ανάπλαση του χώρου, ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε χρηματοδοτήσεις από  κάποιο ευρωπαϊκό ή εθνικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα.»

Προηγούμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: «Την οικονομική στήριξη των Ελλήνων κτηνοτρόφων ώστε να αντιμετωπισθεί το έλλειμμα της κτηνοτροφικής παραγωγής και να εξασφαλισθεί η συνέχιση της απασχόλησης»
Επόμενο άρθρο Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας για την κατάργηση της ΛΔ’ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων