Δεν είναι αλήθεια ότι η πολιτική τους είναι μονόδρομος


 Πραγματοποιήθηκε χθες στην κεντρική πλατεία της πόλης μας η συγκέντρωση που διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας καταγγέλλοντας τη βαρβαρότητα των νέων μέτρων της κυβέρνησης. Χαιρέτισαν από το ΜΑΣ η φοιτήτρια του Μελίνα Μπατζάκη, από τον Σύλλογο Γυναικών η πρόεδρός του Ζούκα Κλεοπάτρα, από την ΠΑΣΥ ο Βασίλης Παπαλίτσας μέλος του Δ.Σ της ΕΟΑΣΚ. Μίλησε από το ΠΑΜΕ ο Βασίλης Κρανιάς, μέλος της Γραμματείας Καρδίτσα και μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου, ενώ στο τέλος της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

  Ομιλία Κρανιά

«Η σημερινή κινητοποίηση γίνεται σε συνθήκες που έχουν ετοιμάσει νέα μέτρα, εξοντωτικά, βάρβαρα, που ρίχνουν στην κόλαση όλα τα λαϊκά στρώματα, φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες μας, κόβουν κάθε δικαίωμα στη ζωή σε μας και στα παιδιά μας, φέρνουν ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα. Αυτά τα μέτρα όμως είναι παράδεισος για το μεγάλο κεφάλαιο. ‘’Απειλούν” με επιστροφή τάχα στη δραχμή κλπ. λες και δεν ήταν το ευρώ ‘’τους” που από τη μια μέρα στην άλλη σχεδόν διπλασίασε τις τιμές των προϊόντων. Χρειάζονται ακόμα σκληρότερες μάχες για να τσακίσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία, τον εκφοβισμό και την παραπλάνηση, την μοιρολατρία και την ηττοπάθεια, τις απόψεις ότι δεν γίνεται τίποτα, ότι παλεύουμε άδικα. Δε συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα και εκφράζουμε την ανυποχώρητη θέληση μας να δυναμώσουμε την πάλη για την ανατροπή της. Δεν κάνουμε βήμα πίσω σ αυτό. Δε μας τρομάζουν οι καταδίκες εργατών και αγροτών συνδικαλιστών  στη Λάρισα και αλλού. Δε μας φοβίζουν τα δικαστήριά τους.  Ξέρουμε ότι τρέμουν τον οργανωμένο ξεσηκωμό του λαού και τους το υποσχόμαστε. Στέλνουμε μήνυμα, ότι τα νέα βάρβαρα μέτρα θα συναντήσουν τη μαζική, αποφασιστική αντίσταση. Η επίθεση τους στις Συλλογικές Συμβάσεις, στα Βαρέα κι Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, στους μισθούς και τις συντάξεις, η κατάργηση της μονιμότητας, το τσεκούρωμα επιδομάτων στο δημόσιο, τα νέα φορολογικά βάρη, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, οι αυξήσεις στο ΦΠΑ, στα Τιμολόγια, οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο σχολείων, ΤΕΙ, Πανεπιστημίων  και νοσοκομείων, η κατάργηση εξετάσεων και φαρμάκων, η απόφαση τους να πετσοκόψουν ακόμη και το πενιχρό επίδομα των 454 ευρώ που παίρνει μόνο ένας στους τρεις ανέργους, δεν πρέπει να περάσουν με τίποτα. Η επιδίωξη τους να μας γονατίσουν, να μας υποτάξουν να μη σηκώνουμε κεφάλι πρέπει να απαντηθεί με σχέδιο και με προοπτική να απαλλαγούμε οριστικά και ριζικά από το σάπιο αυτό σύστημα που ταΐζει παράσιτα. Το οφείλουμε στα παιδιά μας ώστε να μην επιτρέψουμε να δουλέψουν στην εργατική ζούγκλα που διαμορφώνουν το κεφάλαιο – κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ – ΕΕ – ΝΔ – ΛΑΟΣ και κάθε άλλος πρόθυμος. Θα απαντηθεί με αυτά που κυβέρνηση και εργοδότες δεν θέλουν, με αυτά που τους πονάνε:

         Με οργάνωση των εργαζόμενων παντού, με την ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ παντού.

         Με αποδυνάμωση, των κομμάτων που προωθούν αυτές τις πολιτικές.

         Με απομόνωση και γύρισμα της πλάτης ακόμα πιο πολύ στους εκπρόσωπους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και τις ‘’αυλές” τους.

Καλούμε όλους τους ανέργους να συσπειρωθούν στα συνδικάτα, να οργανωθούν, να παλέψουμε για μέτρα ουσιαστικής προστασίας κι ανακούφισης αυτών και των οικογενειών τους, Γνωρίζουμε, ότι ο αγώνας μας θα είναι σκληρός, θα έχει βάθος χρόνου και πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλύτερα. Ξέρουμε τις δυσκολίες, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, στο δίκιο μας.

Αυτό που πρέπει με κάθε τρόπο να πετύχουμε είναι να μη γίνουν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα προνοιακά ιδρύματα, πορτοφόλια απ όπου θα αρμέγουν χρήματα οι επιχειρηματίες σε βάρος της μόρφωσης και της υγείας που δικαιούμαστε. Θα ήταν εγκληματικό να επιτρέψουμε η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, τα ΛΙΜΑΝΙΑ, τα βουνά, τα δάση, οι παραλίες, όλος ο πλούτος που έχει γίνει από τον ιδρώτα των πατεράδων μας και τον δικό μας να ροκανίζεται από τους καπιταλιστές και εμείς να κοιμόμαστε με το παραμύθι και την αυταπάτη ότι αυτό γίνεται για το καλό μας. Την Πέμπτη στις 2 Ιούνη δεν πρέπει να πατήσει πόδι στις πρώην ΔΕΚΟ. Η απεργία πρέπει να είναι καθολική. Δεν είναι αλήθεια ότι η πολιτική τους είναι μονόδρομος. Αλίμονο αν αυτή η αντεργατική βαρβαρότητα ήταν μονόδρομος. Μονόδρομος για εμάς είναι να δημιουργήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας.

Η ενότητα της εργατικής τάξης, που είναι εγγύηση της νίκης της, θα δυναμώνει όσο ξεκαθαρίζει τις γραμμές της από τους υπηρέτες της εργοδοσίας και της ΕΕ. Θα δυναμώνει όσο θα ορθώνει το ανάστημά της στα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Για τέτοια ενότητα παλεύει το ΠΑΜΕ.

Σε αυτόν τον δύσκολο, αλλά αναγκαίο αγώνα, σας καλούμε όλες και όλους να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας το επόμενο διάστημα.

Προηγούμενο άρθρο ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ - «Δεν οφείλεται στον Δήμο η καθυστέρηση καταβολής τους», τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στ. Παπαγεωργίου
Επόμενο άρθρο Υπέροχες κατασκευές από τα παιδιά των Εργαστηρίων Τέχνης του Δήμου