ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ – «Δεν οφείλεται στον Δήμο η καθυστέρηση καταβολής τους», τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στ. Παπαγεωργίου


Το ποσό των 2 εκ. ευρώ περίπου θα αποδοθεί στους συμπολίτες δικαιούχους  των προνοιακών επιδομάτων, από σήμερα Δευτέρα, σύμφωνα με δήλωση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Καρδίτσας κ. Σταύρου Παπαγεωργίου. Ο κ. Παπαγεωργίου έγινε δέκτης παραπόνων το τελευταίο διάστημα για την καθυστέρηση που υπήρξε για την καταβολή των επιδομάτων, για την οποία ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν υπαίτιος ο Δήμος Καρδίτσας. Όπως είπε τα χρήματα για τα επιδόματα μπήκαν στα ταμεία του Δήμου στις 18 Μαΐου και στη συνέχεια θα έπρεπε να ακολουθηθεί μια διαδικασία έως την απόδοσή τους, η οποία προέβλεπε την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, έγκριση από την οικονομική επιτροπή, ανάρτηση της απόφασης στη «Διαύγεια», κοπεί ενταλμάτων, έλεγχος των ενταλμάτων από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και κατόπιν  απόδοση στους δικαιούχους. Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, μέσα σε 6 μόλις ημέρες όλες οι παραπάνω απαραίτητες διαδικασίες έγιναν και οι επιταγές σήμερα Δευτέρα βρίσκονται στους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πρόνοιας, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για τη διανομή τους.  Τέλος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος επέρριψε ευθύνες στην πολιτεία για την καθυστέρηση, αφού όπως ανέφερε, τις προηγούμενες φορές τα χρήματα για την πληρωμή των επιδομάτων έμπαιναν στα ταμεία του Δήμου έναν μήνα νωρίτερα από τον μήνα πληρωμής.

Μεταφορά αρμοδιότητας

Η αρμοδιότητα των επιδομάτων πρόνοιας μεταφέρθηκε με τον «Καλλικράτη» από τις νομαρχίες στους δήμους. Παράλληλα μετατάχθηκε στους ΟΤΑ Α’ βαθμού και το προσωπικό των νομαρχιών που απασχολούνταν στις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Τα κονδύλια που διατίθενται ετησίως για τα επιδόματα πρόνοιας, είναι υπό τη διαχείριση του υπουργείου Υγείας. Για να υλοποιηθεί η διαδικασία καταβολής των επιδομάτων πρόνοιας από τις υπηρεσίες των δήμων στους δικαιούχους, το υπουργείο Εσωτερικών ανέλαβε τη διαχείριση των κονδυλίων. Έτσι αποφασίστηκε να αποδίδει ανά δίμηνο τα αντίστοιχα ποσά στους δήμους που διαθέτουν υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας των πρώην Νομαρχιών από το υπουργείο Εσωτερικών.

Προηγούμενο άρθρο Περίληψη διακήρυξης ανοικτής δημοπρασίας της ΔΕΥΑΚ
Επόμενο άρθρο Δεν είναι αλήθεια ότι η πολιτική τους είναι μονόδρομος