ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ «ΧΑΡΑΤΣΙ» ΟΙ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΕΣ – Καθημερινά μεγαλώνει ο αριθμός των συμπολιτών που αντιστέκονται στην καταβολή του τέλους ακίνητης περιουσίας


Ολοένα και μεγαλώνει ο αριθμός των Καρδιτσιωτών που απευθύνονται στις λαϊκές επιτροπές που συστάθηκαν στην πόλη μας και συγκεντρώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που ναι μεν έχουν πληρωθεί για την αξία του ρεύματος, όχι όμως και για το τέλος ακίνητης περιουσίας που εισπράττεται μέσα από τον συγκεκριμένο λογαριασμό. Οι «Πολίτες ενάντια στα Χαράτσια» είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας την 25η Νοεμβρίου όπου συζητούνταν το συγκεκριμένο θέμα και που το σώμα είχε ταχθεί ξεκάθαρα ενάντια στην επιβολή του χαρατσιού. Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Παπαλός στην εισήγησή του τότε είχε σημειώσει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Καρδίτσας ανήκει στην κατηγορία των μικρομεσαίων εισοδημάτων και αδυνατεί εκ των πραγμάτων να πληρώσει το χαράτσι, το οποίο χαρακτήρισε άδικο, αβάσταχτο και αντισυνταγματικό. Είχε τονίσει δε, ότι ως Δήμος δεν μπορεί να συνδράμει οικονομικά όποιον πολίτη αποφασίσει να κινηθεί νομικά και εκεί επενέβη ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Γιώργος Ραμούζης ο οποίος δήλωσε ότι ο σύλλογος εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του σε όλους τους πολίτες και όχι μόνο στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και μάλιστα θα σταθεί αφιλοκερδώς δίπλα σε κάθε πολίτη που θα θελήσει να κινηθεί δικαστικά. Να σημειωθεί ότι το κάθε τέλος που πληρώνει ο πολίτης είναι ανταποδοτικό κάτι που δεν ισχύει στο τέλος ακινήτων και είναι ένας από τους σοβαρούς λόγους που χαρακτηρίζεται αντισυνταγματικό.

 

 

Διστακτικοί στην αρχή

 

Διστακτικοί ωστόσο εμφανίστηκαν στην αρχή οι Καρδιτσιώτες, φοβούμενοι πως η μη πληρωμή του «χαρατσιού» θα τους στοιχίσει την έλλειψη ρεύματος στις οικείες τους. Ξεπερνώντας όμως τους αρχικούς αυτούς φόβους και αλλάζοντας συνειδητά τη στάση τους απέναντι στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, ξεκίνησαν δειλά – δειλά και με την παρακίνηση της Επιτροπής των «Πολιτών Ενάντια στα Χαράτσια» η οποία όργωσε κυριολεκτικά τις συνοικίες, τις γειτονιές αλλά και τα χωριά του Καλλικρατικού Δήμου Καρδίτσας, να καταθέτουν τη φωτοτυπία του λογαριασμού της ΔΕΗ και την απόδειξη που έλαβαν από το ΑΤΜ στο οποίο κατέβαλλαν την αξία του ρεύματος και τα δημοτικά τέλη.

 

Πάνω από 500 πολίτες στην Καρδίτσα, αντίστοιχοι σε Παλαμά, λιγότεροι σε Σοφάδες και Μουζάκι

 

Περίπου από 500 είναι οι Καρδιτσιώτες που κατέθεσαν στη νομική υπηρεσία του Δήμου Καρδίτσας τις παραπάνω φωτοτυπίες και η οποία, συγκεντρώνοντας όλα τα έγγραφα, εξουσιοδότησε με τη σειρά της τον Δικηγορικό Σύλλογο Καρδίτσας να καταθέσει το ομαδικό εξώδικο προς τη ΔΕΗ. Χθες το μέλος της Επιτροπής κ. Νίκος Γκαμαλέτσος, κατέθεσε στον Δικηγορικό Σύλλογο Καρδίτσας τρεις ογκώδης φακέλους με τις εξουσιοδοτήσεις των συμπολιτών που δεν θέλουν, δεν έχουν ή δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι. Να πούμε πως αντίστοιχος αριθμός συμπολιτών που δεν πληρώνει το χαράτσι έχει συγκεντρωθεί στον Δήμο Παλαμά, όπου η Επιτροπή έχει την έδρα της στα γραφεία του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά, ενώ λιγότεροι είναι στους Δήμους Σοφάδων και Μουζακίου όπου δεν έχει συσταθεί επιτροπή. Η Επιτροπή της Καρδίτσας συγκεντρώνει λογαριασμούς και από τους κατοίκους των παραπάνω δύο δήμων, έως ότου συσταθούν αντίστοιχες επιτροπές.

 

Συνεχίζεται η δράση της Επιτροπής

 

Ασίγαστη ωστόσο παραμένει η δράση της Επιτροπής των Πολιτών Ενάντια στα Χαράτσια. Αφού εξάντλησαν -όπως προαναφέραμε- τις γειτονιές της Καρδίτσας, ξεκίνησαν τις επισκέψεις στα χωριά του Δήμου Καρδίτσας. Σήμερα λοιπόν θα βρίσκονται στο δ.δ. Σταυρού και στη συνέχεια στο δ.δ. Μητρόπολης, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκαν στο Προάστιο.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εξιχνιάστηκαν δέκα έξι (16) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε καταστήματα στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Ο Θεόδωρος Σδρούλιας επισκέφτηκε την Καρδίτσα - Τα Ρουγκατσια στο κανάλι TRT την Κυριακή 08-01-2012 στην εκπομπή << οι ρίζες μας>> του Θ. Σδρούλια