Ειδήσεις

Δεν το βάζουμε κάτω στην πάλη με την αντιλαϊκή πολιτική


Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες του συλλόγου μας! Χαιρετίζουμε όλους όσους στήριξαν της Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (Α.Σ.Υ.), γεγονός που έχει ιδιαίτερη αξία σε μία περίοδο με έντονη επίθεση στα εργασιακά, μισθολογικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα! Χαιρετίζουμε όλους αυτούς που για πρώτη φορά έκαναν το βήμα της σύγκρουσης με τη λογική της υποταγής και επέλεξαν τηναγωνιστική διεκδίκηση όσων έχουν ανάγκη. Τους καλούμε σε ακόμα πιο δραστήρια ενημέρωση, συζήτηση, οργάνωση και δράση, γιατί μόνο έτσι ο αγώνας μπορεί να έχει αποτελέσματα!

Είναι ιδιαίτερα θετική η σημαντική άνοδος, σε ψήφους και ποσοστά, των δυνάμεων που συγκρούονται συνολικά με τη διαχρονικά εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. και με την αντίστοιχη εφαρμογή της από το Υπουργείο, την ΥΠΕ και τη Διοίκηση.

Ταυτόχρονα, όμως, δεν παραβλέπουμε το γεγονός ότι σε ένακομμάτι συναδέλφων κυριαρχεί η λογική του μικρότερου κακού. Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός κρατάει εγκλωβισμένο ένα τμήμα εργαζομένων αξιοποιώντας τη διαχείριση της σημερινής αρνητικής κατάστασης και τη συνδιαλλαγή με τις διοικήσεις.

Με βάση, όμως, το θετικό για τις αγωνιστικές δυνάμεις εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και τις δυναμικές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις του τελευταίου διαστήματος στο χώρο της υγείας, υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε σύντομα οι εργαζόμενοι να βγάλουμε συμπεράσματα και να χαράξουμε τη δική μας συλλογική και αγωνιστική πορεία στις εξελίξεις.

Δεν το βάζουμε κάτω στην πάλη με την αντιλαϊκή πολιτική και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό,

στο δρόμο για τη συνολική αλλαγή των συσχετισμών προς όφελος των εργαζομένων.

Ορισμένα θετικά συμπεράσματα που πρέπει να κρατήσουμε:

  • Η συμμετοχή όλων των εργαζομένων, νοσηλευτών, διοικητικών, γιατρών και παραϊατρικού προσωπικού, καθαριστριών, μόνιμων και συμβασιούχων, κόντρα στις σειρήνες των κυβερνητικών δυνάμεων που χρόνια προσπαθούσαν να κρατήσουν το σύλλογο διασπασμένο
  • Η αυξημένη συμμετοχή, με τις νέες εγγραφές συμβασιούχων, γιατρών αλλά και μόνιμων συναδέλφων, μπορεί να δώσει νέα δυναμική στη συμμετοχή και στη δράση συνολικά στο σύλλογό μας
  • Η συζήτηση αλλά και η αντιπαράθεση εφ’ όλης της ύλης, δηλαδή όλων όσων αφορούν τους εργαζόμενους, την υγεία και τις οικογένειες μας, γεγονός στο οποίο συνέβαλλε η εκλογική μας διακήρυξη, ώστε να μη γίνουν και αυτές οι εκλογές σαν μία από τα ίδια

 

  • Η κατανόηση σε μεγαλύτερο βαθμό του ζητήματος ότι τα προβλήματα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καρδίτσας συνδέονται τόσο με τα πανελλαδικά, αλλά και με τα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών της περιοχής για υγεία. Σε αυτό συνέβαλλε και το Πανκαρδιτσιώτικο Συλλαλητήριο για την υγεία πριν από λίγες ημέρες.
  • Η δημιουργία και το δυνάμωμα μιας πρωτοπόρας ομάδας εργαζομένων με στήριξη από σημαντικό τμήμα συναδέλφων και με στόχο την ανατροπή της σημερινής κατάστασης μέσα από τη συλλογική και αγωνιστική δράση και πάλη. Σε αυτή την επιτροπή αγώνα μπορούν πλέον να απευθύνονται και να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι για την ανάδειξη των προβλημάτων και την αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο ΠΑΜΕ: Καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία!
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Καρδίτσας στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Στέβιας