Ειδήσεις

Επίσκεψη του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Καρδίτσας στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Στέβιας


Τo τμήμα της Β’ τάξης του τομέα Μηχανολογίας του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Καρδίτσας, τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Στέβιας Καρδίτσας (Α.ΣΥ.ΣΤ.) με συνοδούς εκπαιδευτικούς τους Θ. Μανώλη, Β. Κλιάφα και Ι. Νασιάκο.

Στόχος της επίσκεψης ήταν να αποκτήσουν οι μαθητές γνώσεις και μαθησιακές εμπειρίες σχετικά με τη λειτουργία ενός αγροτικού συνεταιρισμού και να γνωρίσουν τον μηχανολογικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται κατά τη διαδικασία μεταποίησης και παραγωγής γλυκοζιτών στεβιόλης  από το φυτό της στέβιας. Η ξενάγηση στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις έγινε από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Στέβιας, κ.Γιώργο Κουλοσούσα και το γεωπόνο του συνεταιρισμού, κ.Ευάγγελο Πολυγένη, που παρουσίασαν στους μαθητές τη λειτουργία του μηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου επιλύοντας όλες τις απορίες τους σχετικά με τη διαδικασία παραγωγής στέβιας.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη συγκεκριμένη μέθοδο μεταποίησης που αποτελεί προϊόν πολύχρονης έρευνας του Εργαστηρίου Μηχανικής Μεταποίησης του ΤΕΙ Θεσσαλίας, καθώς και για τον τεχνολογικό εξοπλισμό που φέρει επίσης ελληνική υπογραφή.

Η Διεύθυνση, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Καρδίτσας ευχαριστούν τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Στέβιας Καρδίτσας (Α.ΣΥ.ΣΤ.) για τη φιλοξενία και την ευκαιρία για συμμετοχή των μαθητών σε βιωματική μάθηση που αποτιμήθηκε από αυτούς ως μια πολύτιμη εμπειρία.

 

Προηγούμενο άρθρο Δεν το βάζουμε κάτω στην πάλη με την αντιλαϊκή πολιτική
Επόμενο άρθρο Με τιμητικό αφιέρωμα στον Κων/νο Τζούμα συνεχίζεται το 35ο Π.Φ.Ε.Θ