Πρωτοσέλιδο

Δημοπρατείται η επέκταση του Κέντρου Ορίζοντες


Στη φάση της δημοπράτησης μπαίνει το έργο «Επέκταση Θεοδωριδείου κέντρου υποστήριξης για ανθρώπους με αναπηρία Ορίζοντες» προϋπολογισμού 1.068.617,89 ευρώ μετά την έγκριση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Σκοπός του έργου είναι η ανέγερση ενός διώροφου σύγχρονου κτιρίου, που θα επικοινωνεί εσωτερικά με το υφιστάμενο, ώστε το σύνολο των δύο κτιρίων να στεγάσει τις ανάγκες του κέντρου.
Μετά τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την υποβολή τους στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Θεσσαλίας, διενεργήθηκε ο προβλεπόμενος προέλεγχος που οδήγησε σε θετικό αποτέλεσμα και προέγκριση δημοπράτησης του έργου. Ακολουθεί πλέον η έγκριση και δημοσιοποίηση του Διαγωνισμού από το Δήμο Καρδίτσας. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποστήριξε τα εξής: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτούμε την επέκταση του το Θεοδωρίδειου Κέντρου “Ορίζοντες” του Δήμου Καρδίτσας δημιουργώντας νέες προοπτικές για τη λειτουργία του και τις υπηρεσίες που παρέχει στους ωφελούμενούς του. Σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας προχωράμε στην ανέγερση ενός διώροφου σύγχρονου κτιρίου, που θα επικοινωνεί εσωτερικά με το υφιστάμενο, ώστε το σύνολο των δύο κτιρίων να στεγάσει τις ανάγκες του κέντρου.

Πρόκειται για ένα έργο ουσίας και χρήσιμο για την κοινωνία στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των συνανθρώπων μας

 

Στοιχεία έργου

Το έργο αφορά στην δημιουργία Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική στέρηση σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Καρδίτσας συνολικής επιφάνειας 406,83 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στο Ο.Τ. 237, επί των οδών Καποδιστρίου και Αλλαμανή, στην πόλη της Καρδίτσας. Στο οικόπεδο υπάρχει διώροφο κτίσμα, υφιστάμενο προ του 1955, στο οποίο θα γίνει προσθήκη κατ’ επέκταση του νέου κτιρίου. Στεγάζεται τώρα το Κέντρο “Ορίζοντες”, το οποίο όμως δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες της λειτουργίας του. Τα κτίρια  θα είναι σε άμεση επικοινωνία εσωτερικά.
Η ανέγερση διώροφου κτίσματος το οποίο περιλαμβάνει:

  • Ισόγειο με κύρια χρήση την αίθουσα συγκεντρώσεων, συνολικής επιφανείας 140 τ.μ.
  • Α΄ όροφο, με χρήσεις που περιλαμβάνουν χώρο άσκησης, εργαστήριο κοσμημάτων και ησυχαστήριο, επιφάνειας Ε=122 τ.μ.
  • Β΄ όροφο, με χρήσεις που περιλαμβάνουν γραφείο κοινωνικής υπηρεσίας, γραφείο ιατρού και γραφείο γραμματείας επιφάνειας Ε= 122 τ.μ.
  • Υπόγειο, με χρήση αποθήκης επιφάνειας Ε=164τ.μ.

Σκοπός της επέκτασης είναι η ανέγερση ενός διώροφου σύγχρονου κτιρίου, που θα συμπληρώνει την λειτουργία του υπάρχοντος κτιρίου, ώστε το σύνολο των δύο κτιρίων να στεγάσει τις αυξημένες ανάγκες του κέντρου υποστήριξης και παροχής συμβουλών για ανθρώπους με αναπηρία – «Ορίζοντες». Με τον τρόπο αυτό νέα εργαστήρια θα συμπληρώσουν την λειτουργία του κέντρου. Επιπλέον βελτιώνεται η πρόσβαση σε παροχές υποστήριξης και συμβουλών στα ΑΜΕΑ, αφού όλοι οι χώροι θα είναι πλέον προσβάσιμοι για τα εξυπηρετούμενα άτομα. Για τη συγκεκριμένη δομή υπάρχει ήδη άδεια ίδρυσης και μετά την κατασκευή της εργολαβίας και της προμήθειας του εξοπλισμού, θα ξεκινήσει η λειτουργία του ΚΗΦ-ΑΜΕΑ.

 

Προηγούμενο άρθρο Νέο υπαίθριο γυμναστήριο στο αθλητικό κέντρο του Αγ. Νικολάου εγκατέστησε ο Δήμος Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Στην Παυσιλυπούπολη οι νέοι του Κέντρου Ορίζοντες