Ειδήσεις

Διάκριση με Α. Μπούσδα και Π. Φλώρου ο Φωκιανός στο Πανελλήνιο Κλειστό Στίβο


Πρώτοι στην κατηγορία τους αναδείχθηκαν οι βαδιστές του Φωκιανού Καρδίτσας Αριστοτέλης Μπούσδας και Πένυ Φλώρου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου  Ανδρών – Γυναικών που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ )  στον Πειραιά στις 9-10 Φεβρουαρίου.

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε η αγωνιστική σεζόν για την αθλήτρια Πένυ Φλώρου, στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στα 3.000μ βάδην κάνοντας ένα πολύ καλό αγώνα. Αναδείχθηκε 5η Πανελληνιονίκης με χρόνο 15΄.14΄΄.95 στην μεγάλη κατηγορία των Γυναικών. Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι η πρώτη θέση που κατέλαβε στον αγώνα με αθλήτριες της ηλικίας της βελτιώνοντας τον περσινό χρόνο της (15΄.51΄΄) ‘όταν είχε κερδίσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Καβάλα το 2018, καθώς και ότι ήταν τραυματισμένη τον περισσότερο καιρό χάνοντας πολύτιμες προπονήσεις.

Το αδιαφιλονίκητο φαβορί στην κατηγορία Κ18 επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ο ταλαντούχος αθλητής Αριστοτέλης Μπούσδας. Στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς κέρδισε όλους τους αθλητές της κατηγορίας του, αναδείχτηκε και αυτός 5ος Πανελληνιονίκης στην κατηγορία Ανδρών στα 5.000μ βάδην με χρόνο 23΄.19΄΄.32 αφήνοντας πίσω το προηγούμενο ρεκόρ του (25΄.00΄΄), όπου είχε αναδειχθεί πρώτος Πανελληνιονίκης στο Πρωτάθλημα στην Καβάλα το 2018. Στον πρώτο αγώνα του 2019 στο Σχοινιά Μαραθώνα στα 10.000μ ήταν πρώτος νικητής στην κατηγορία του, με τον βελτιωμένο χρόνο του 50΄.08΄΄ .

Οι επόμενοι αγώνες τους είναι ο αγώνας πρόκρισης στις 24 Μαρτίου στα Μέγαρα, για τους Βαλκανικούς αγώνες που θα γίνουν στην Αλεξανδρούπολη στις 21 Απριλίου.

Ο Αριστοτελής Μπούσδας, η Πένυ Φλώρου η Χρύσα Αρβανιτάκου η Φιλίππα Γατή αποτελούν το νέο αίμα του Φωκιανού στο αγώνισμα του βάδην που διακρίνονται στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα των κατηγοριών τους, καθώς και μια πλειάδα μικρών παιδιών του Φωκιανού που ακολουθών τα βήματά τους.

Να προσθέσουμε ότι σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Χατζηγιάννειο πνευματικό κέντρο στην Λάρισα από τον ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας πριν μερικές εβδομάδες, δεν ήταν δυνατόν να μην βραβευτούν οι βαδιστές Αριστοτέλης Μπούσδας, η Πένυ Φλώρου, η Χρύσα Αρβανιτάκου, για την πρώτη θέση στην Ελλάδα την προηγούμενη χρονιά, μαζί με το μεγαλύτερο όνομα αθλήτριας του Φωκιανού  και της Ελλάδος την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Βέβαια θα ήταν καλό  να γίνεται αναφορά από τα τοπικά Μ.Μ.Ε και στους μικρούς ηλικιακά βαδιστές που στέκονται ισάξια με τους μεγάλους δείχνοντας τον δρόμο τι θα ακολουθήσει στο μέλλον στο αγώνισμα του βάδην.

Ο Φωκιανός εδώ και 25 χρόνια είναι παρόντας σε όλες τις εγχώριες πανελλήνιες διοργανώσεις και η προσφορά του στα αθλητικά δρώμενα της Καρδίτσας φτάνει μέχρι και τους Ολυμπιακούς αφού από τις τάξεις του αναδείχθηκαν ταλέντα  που διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς αγώνες.

 

Προηγούμενο άρθρο Θησαυρός γνώσης το Μουσείο Φυσικών Επιστημών στη Μαγούλα
Επόμενο άρθρο Διδακτική επίσκεψη Μαθητευομένων της Ειδικότητας Κομμωτικής Τέχνης