Διάρρηξη στο Δημοτικό Σχολείο-Λαογραφική Συλλογή Αμπελικού – Καταγγελία Τσαντήλα


Από τις αρχές του 2011 και την λειτουργία του νέου Καλλικρατικού Δήμου Καρδίτσας, επεσήμανα στην νέα Δημοτική Αρχή και στην Διοίκηση του ΔΟΠΑΚ, την υποχρέωσή τους να πάρουν μέτρα για την προστασία, ανάδειξη και προβολή των χώρων πολιτισμού και συλλογών που ανήκουν στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους και κοινότητες (Μουσεία Φλωράκη, Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, κέντρο Χλωρίδας και Πανίδας Καστανιάς).

Δυστυχώς καμιά ενέργεια δεν έγινε και κτίρια πολιτισμού παραμένουν κλειδωμένα σε εγκατάλειψη και εύκολη λεία σε κλεπταποδόχους και διαρρήκτες.

Είμαι αναγκασμένος να καταγγείλω δημόσια την Δημοτική αρχή Καρδίτσας και κάθε αρμόδιο, οι οποίοι ούτε αντιλήφθησαν ούτε εκτίμησαν την αξία της Δημοτικής περιουσίας που τους παραδόθηκε και παρέλαβαν από πρώτη Ιανουαρίου του 2011. Η ανευθυνότητά σας, κύριοι της Δημοτικής Αρχής, ενέχει βαρύτατες ευθύνες.

Ο Δήμος Ιτάμου για την μετατροπή του Δημοτικού Σχολείου Αμπελικού σε χώρο Λαογραφικού Μουσείου «Θωμά και Καρόλα Νικολάου» διέθεσε σημαντικό ποσό (100.000 ευρώ) και δημιούργησε την υποδομή για την αξιοποίηση της μεγάλης δωρεάς. Εσείς δεν μπορείτε ούτε να προστατεύσετε ότι σας παραδώσαμε.

Ως επικεφαλής της Ανεξάρτητης δημοτικής Κίνησης, θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Καρδίτσας για τις καταστροφές και κλοπές στην κοινότητα Αμπελικού, στο Σχολείο, στη Λαογραφική Συλλογή και στην περίφραξη του χώρου υγειονομικής ταφής (ΧΥΤΑ).

Προηγούμενο άρθρο Να μην ανοίξει κανείς την Κυριακή 3 Νοέμβρη - Λέει ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Υποχρεωτική απογραφή αιγοπροβάτων από 1ης Νοεμβρίου μέχρι 15η Δεκεμβρίου 2013