Υποχρεωτική απογραφή αιγοπροβάτων από 1ης Νοεμβρίου μέχρι 15η Δεκεμβρίου 2013


Το τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας ενημερώνει τους κατόχους αιγοπροβάτων του Νομού σχετικά με την υποχρέωση της ετήσιας απογραφής των αιγοπροβάτων.

Σύμφωνα με το άρθρο 8 της υπ. αριθ. 263493/27.07.2004 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄1253), όπως αυτό τροποποιήθηκε με την υπ. αριθ.134167/18.04.2011 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 823), προκύπτει ότι:

  1. Η ετήσια, κατ’ ελάχιστον, απογραφή αιγοπροβάτων αποτελεί υποχρέωση των κατόχων τους, ακόμη και στην περίπτωση αυτών που δηλώνουν μηδενικό ζωικό κεφάλαιο.

  2. Η απογραφή διενεργείται το διάστημα από 1ης Νοεμβρίου μέχρι 15η Δεκεμβρίου κάθε έτους και η κοινοποίησή της στην αρμόδια κτηνιατρική αρχή εκτελείται εντός προθεσμίας 30 ημερών από τη διενέργειά της και που δεν ξεπερνά τη 15η Δεκεμβρίου.

  3. Η κοινοποίηση των απογραφικών στοιχείων διενεργείται με την προσκόμιση του μητρώου της εκμετάλλευσης, όπου με ευθύνη του κατόχου, έχουν ενημερωθεί δεόντως οι στήλες 1 έως 12 του μέρους Β’ αυτού, με τα απογραφικά στοιχεία του συνόλου του ζωικού πληθυσμού της εκμετάλλευσης.

Η καταγραφή των προβλεπόμενων πληροφοριών γίνεται με ευθύνη του κατόχου.

Σε περίπτωση μη τήρησης των προθεσμιών διενέργειας και κοινοποίησης των απογραφικών στοιχείων της εκμετάλλευσης, θα επιβάλλονται κυρώσειςαπό την αρμόδια αρχή πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ) μετά από το διασταυρωτικό έλεγχο των δεδομένων της Κτηνιατρικής Βάσης Δεδομένων.

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι όλοιοι κάτοχοι αιγοπροβάτων οφείλουν να κοινοποιήσουν στο Κτηνιατρικό Γραφείο, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκουν, μέχρι την 15ης Δεκεμβρίου 2013, την υποχρεωτική απογραφή που πραγματοποίησαν στο διάστημα από 1η Νοεμβρίου μέχρι 15 Δεκεμβρίου.

Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Δ/νσης

Δημήτριος Κωστής

Προηγούμενο άρθρο Διάρρηξη στο Δημοτικό Σχολείο-Λαογραφική Συλλογή Αμπελικού - Καταγγελία Τσαντήλα
Επόμενο άρθρο Οι εμπορουπάλληλοι καλούν τους καταναλωτές να μην ψωνίζουν την Κυριακή 3 Νοέμβρη