Ειδήσεις

Διήμερο Συνέδριο για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη


Διήμερο Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος του Γεώργιου Καραϊσκάκη στην Ελληνική Επανάσταση του 1821» πρόκειται να διοργανώσει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας σε συνεργασία με το Δήμο Μουζακίου, την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου «Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης» και την Κοινότητα Μαυρομματίου.

Το ενδιαφέρον αυτό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από 4 έως 6 Μαϊου 2021 στο Μαυρομμάτι, στο πλαίσιο του εορτασμού των  200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, και αναμένεται να έχει πανηγυρικό χαρακτήρα.

Με σκοπό την καλύτερη δυνατή οργάνωση και προετοιμασία, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος  ενημέρωσε  διεξοδικά  τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή των «Καραϊσκακείων 2021» στο Μουζάκι συζητώντας για όλες τις λεπτομέρειες.

Ο κ. Στεργιόπουλος έκανε λόγο για ένα κορυφαίο και πολύπλευρα σημαντικό γεγονός μέσα από το οποίο θα αναδειχθούν τόσο η ιστορία του τόπου μας και η γενέτειρα του Γεώργιου Καραϊσκάκη, το Μαυρομμάτι, όσο και η πλούσια πολιτιστική μας ταυτότητα.

Συνάντηση με τον Διευθυντή λειτουργίας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Αθ. Κανταρτζή

Για την οργάνωση του σημαντικού αυτού Συνεδρίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας κ. Μανώλης Στεργιόπουλος  είχε  τη δυνατότητα να ενημερώσει, πριν από λίγες μέρες στην Αθήνα, τον Διευθυντή λειτουργίας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Αθανάσιο Κανταρτζή όπως επίσης και το στέλεχος κ. Γιάννη Τρίγκα.

Ο κ. Κανταρτζής άκουσε με προσοχή τις ιδέες της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων  και δήλωσε αρωγός στην προσπάθειά της αυτή να αναδειχθεί η τοπική ιστορία, και κυρίως η πατρίδα του Γεώργιου Καραϊσκάκη και ο ιδιαίτερος ρόλος του στην Ελληνική Επανάσταση, αλλά ταυτόχρονα  να  προβληθεί ακόμη περισσότερο ο κορυφαίος θεσμός των Καραϊσκακείων.

Από την πλευρά του, ο  κ. Στεργιόπουλος υπογράμμισε πως η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον εορτασμό των  200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και θα είναι παρούσα σε ό,τι χρειαστεί.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Κοινωνικό Πλυντήριο για τους πληγέντες στην Καρδίτσα