Διαβούλευση με Συνεταιριστική Τράπεζα και Τεχνικό Επιμελητήριο


Τη Συνεταιριστική Τράπεζα και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας Ν.Ε. Καρδίτσας επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κος Παπαλός, ο Γενικός Δ/ντής της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. και στελέχη της την Τρίτη 8/7/2008 και την Τετάρτη 9/7/2008 αντίστοιχα.Στους δύο φορείς παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης που προσφέρονται αλλά και η δυνατότητα συμμετοχής τους στο σχεδιασμό του τοπικού προγράμματος LEADER για την 4η προγραμματική περίοδο.

Ειδικότερα τα μέλη της Συνεταιριστικής Τράπεζας τόνισαν τη σημασία των πόρων του προγράμματος για την οικονομική ανάπτυξη του νομού σε μια περίοδο που παρουσιάζονται δυσκολίες του παραγωγικού συστήματος στα νέα δεδομένα. Κατατέθηκαν προτάσεις για τη δραστηριοποίηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας με στόχο τη στήριξη των επενδύσεων και ειδικότερα για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας του νομού σε αρμονική συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς.

Η συζήτηση που έλαβε χώρα στο Τεχνικό Επιμελητήριο αφιερώθηκε στο ρόλο των Τεχνικών στην Αναπτυξιακή διαδικασία όπως επίσης και στην εμπειρία που αποκομίστηκε από την εφαρμογή των δύο προηγούμενων προγραμμάτων και των πρωτοβουλιών που πρέπει να ληφθούν ώστε να μεγιστοποιηθεί η συνεισφορά των μηχανικών στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος. Επ’ αυτού αναλύθηκαν εκατέρωθεν δεσμεύσεις ότι θα οργανωθεί ειδική ημερίδα με σκοπό τον εντοπισμό αδυναμιών στην παρακολούθηση και υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων.

Προηγούμενο άρθρο Κοινό υπόμνημα με παραλήπτες Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης & Περιφέρεια
Επόμενο άρθρο Σημαντικές αποφάσεις της Ν.Ε έργων