Σημαντικές αποφάσεις της Ν.Ε έργων


  • ΑΝΑΤΕΘΗΚΑΝ ΤΡΙΑ (3) ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΙΑ (1) ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠ. 1.336.305,00€
  • ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΔΥΟ (2) ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΙΑΣ (1) ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠ. 616.000,00€

Πιο αναλυτικά και συγκεκριμένα κατά την σημερινή (ημέρα Πέμπτη 10-07-2008) συνεδρίαση της η Νομαρχιακή Επιτροπή Έργων Υποδομής και Ποιότητας Ζωής υπό την Προεδρία του Αντινομάρχη κ. Β. Νίκου μεταξύ άλλων αποφάσισε:

•1.       την έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας και την ανάθεση του έργου «Αντικατάσταση Στέγης στο 1ο & 12ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας» προϋπολογισμού 215.000,00€ με ΦΠΑ στην ατομική εργοληπτική επιχείρηση «Αναστάσιος Αθανασίου» με μέση έκπτωση δημοπρασίας πενήντα δύο τοις εκατό (52,00%). Το έργο δημοπρατήθηκε στις 13-5-2008 και αφορά την αντικατάσταση της στέγης από αμίαντο στο 1° και 12° Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας. Η νέα στέγη θα είναι ξύλινη με ρωμαϊκά κεραμίδια. Το έργο θα περατωθεί μέσα σε πέντε (5) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

•2.       την έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας και την ανάθεση κατασκευής του νέου Σχολικού Διδακτηρίου με τίτλο «Ανέγερση 2ου, 15ου, 31ου και 36ου Νηπιαγωγείων Καρδίτσας», προϋπολογισμού 970.000,00€ με ΦΠΑ, στην εργοληπτική επιχείρηση «ΤΕΚ Α.Ε.» με μέση έκπτωση δημοπρασίας 46,11%. Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις ΕΑΠΝΑ-2. Το έργο δημοπρατήθηκε στις 06-5-2007 και αφορά την ανέγερση και πλήρη αποπεράτωση 7/θεσιου Νηπιαγωγείου. Το κτίριο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο επιφανείας 1.337,43 μ2 που βρίσκεται εντός του Δήμου  Καρδίτσας στην περιοχή Καμινάδων. Το κτίριο των Νηπιαγωγείων περιλαμβάνει επτά (7) αίθουσες διδασκαλίας, ένα (1) πολυδύναμο χώρο, μια (1) αίθουσα ύπνου, ένα (1) χώρο εστίασης μαθητών, κουζίνα, τρία (3) γραφεία και βοηθητικούς χώρους ( αποθήκη, W.C, και W.C ΑΜΕΑ). Η κατασκευή αφορά την ανέγερση ισογείου κτιρίου του οποίου ο σκελετός θα γίνει από οπλισμένο σκυρόδεμα και η επικάλυψη του δώματος με κεραμοσκεπή στέγη ενώ στον αύλειο χώρο θα δημιουργηθούν χώροι αθλοπαιδιών. Το έργο θα περατωθεί μέσα σε δέκα οκτώ (18) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

•3.       την έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας και την ανάθεση του έργου «Αποκατάσταση λειτουργικότητας του αρδευτικού έργου Τ.Δ Καλυβίων Πεζούλας» προϋπολογισμού 11.305,00€ με ΦΠΑ.

•4.       την έγκριση του αποτελέσματος του διαγωνισμού και την ανάθεση της μελέτης της οδού Ελληνικά-Όρια Νομού» προϋπολογισμού 140.000,00€.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά την εκπόνηση τεχνικής μελέτης και των απαιτούμενων υποστηρικτικών μελετών για την κατασκευή του οδικού τμήματος από το T.Δ. Ελληνικών του Δήμου Αργιθέας μέχρι τα όρια του Νομού Καρδίτσας με κατεύθυνση προς Βαλκάνο του Νομού Τρικάλων, μήκους 3,5 χλμ. Η μελέτη χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ.

•5.    την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης (τεχνική περιγραφή, προϋπολογισμός μελέτης, τιμολόγιο μελέτης, ΕΣΥ και οικονομικής προσφοράς) και των όρων της διακήρυξης του έργου «Ανακατασκευή των W.C και των κουφωμάτων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας» προϋπολογισμού 96.000,00€ με ΦΠΑ για την δημοπράτηση του έργου με το σύστημα με ενιαίο ποσοστό έκπτωσης.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του ετήσιου προγράμματος Κατασκευών ΣΑΕ 047/6 Η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Καρδίτσας και προβλέπεται να γίνει ανακατασκευή των W.C. και των κουφωμάτων στο χώρο, του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας.

•6.       την έγκριση της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης του έργου «Συντήρηση Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καραϊσκάκη, κατασκευή της Μονής στην πρότερη θέση και αξιοποίηση του ήδη υπάρχοντος κτιρίου» προϋπολογισμού 350.000,00€ με ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπτυξης Βόρειας και Κεντρικής Πίνδου. Η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και με την συγκεκριμένη εργολαβία θα γίνει η αποπεράτωση-κατασκευή της Μονής στην πρότερη θέση. Συγκεκριμένα θα κατασκευαστεί διώροφο κτίριο εμβαδού 427,68 μ2, του οποίου υπάρχει ήδη ο σκελετός από οπλισμένο σκυρόδεμα της θεμελίωσης και του ισογείου.

•7.  την έγκριση του φακέλου και Συγγραφής Υποχρεώσεων του έργου «Μελέτη οδού Σαραντάπορο – Μολόχα»

Η μελέτη εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΑΠΝΑ-2 με προϋπολογισμό 170.000,00€. Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά την εκπόνηση συνολικής οριστικής μελέτης για την κατασκευή-βελτίωση της επαρχιακής οδού αριθμ. 6 στο τμήμα που ξεκινά από Σαραντάπορο προς Μολόχα. Η βελτίωση της υπό μελέτη οδού έχει ως σκοπό την εξασφάλιση μιας ασφαλούς και αξιόπιστης οδικής σύνδεσης των ανωτέρω τοπικών Διαμερισμάτων. Η υφιστάμενη οδός είναι χωματόδρομος χωρίς υποδομή, με ομαλές κλίσεις και με προβλήματα βατότητας λόγω καταπτώσεων, ιδιαίτερα στο τμήμα πριν τη Μολόχα, όπου υπάρχουν πολλά σημεία εμφάνισης νερού ενώ και τα πρανή παρουσιάζουν ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά. Έτσι κρίνεται αναγκαία η μελέτη βελτίωσης της οδού με την εφαρμογή σύγχρονων, ασφαλών γεωμετρικών χαρακτηριστικών. Ο συνολικός χρόνος εκπόνησης των μελετών ορίζεται σε έξι (6) μήνες, συμπεριλαμβανομένων των χρόνων εγκρίσεων των ενδιάμεσων σταδίων. Ο καθαρός χρόνος ολοκλήρωσης του μελετητικού αντικειμένου ορίζεται σε τέσσερις (4) μήνες από την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού. Η προεκτιμώμενη αμοιβή για την οριστική μελέτη ανέρχεται στο ποσό των 147.939,03€.

Προηγούμενο άρθρο Διαβούλευση με Συνεταιριστική Τράπεζα και Τεχνικό Επιμελητήριο
Επόμενο άρθρο Επιστολή στον Πρόεδρο Οργαν. Επιτροπής Μεσογ. Αγώνων