Διαβούλευση φορέων για την τουριστική ανάπτυξη του Νομού


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Νομαρχίας με πρωτοβουλία της Ν.Α. ευρεία κοινωνική διαβούλευση  στην οποία συμμετείχαν ο νομάρχης κ. Φώτης Αλεξάκος, η αντινομάρχης κ. Αθηνά Πέτσα, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνηκος Βερίλλης, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Μουζακίου κ. Γεώργιος Κωτσός, ο δήμαρχος Νεβρόπολης Αγράφων κ. Φώτης Παπαντώνης, O δήμαρχος Αργιθέας κ. Χρήστος Καναβός, η δ)ντρια της Δ)νσης Τουρισμού – Πολιτισμού κ. Άλκηστη Κολοκύθα, καθώς και εκπρόσωποι φορέων που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα σε τουριστικές δραστηριότητες.

Σκοπός της διαβούλευσης ήταν  η επεξεργασία στρατηγικής του Νομού για θέματα τουρισμού. Συγκεκριμένα στην πρώτη αυτή μακρά διαβούλευση προσδιορίστηκαν με ρεαλιστικό τρόπο οι στόχοι της στρατηγικής και καταγράφηκαν αρκετά προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα του τουρισμού. Έγινε εκτενής συζήτηση για τα αίτια των προβλημάτων και για τις επιπτώσεις που έχουν αυτά στην τουριστική ανάπτυξη του Νομού μας.

Η διαβούλευση θα επαναληφθεί την προσεχή Τετάρτη 10-12-08 και ώρα 10η πρωινή στον ίδιο χώρο και θα έχει ως θέματα συζήτησης  τις προτεινόμενες λύσεις των προβλημάτων, τους κανόνες σύμφωνα με τους οποίους θα υλοποιηθεί το σχέδιο ανάπτυξης, καθώς και τον συντονισμό και τη διοίκηση του σχεδίου κατά τη φάση της υλοποίησης. Επίσης θα προτείνει τους δείκτες, οι οποίοι θα αποτελέσουν τη βάση για την αξιολόγηση του σχεδίου κατά τη φάση της εκτέλεσης του.

Τον όλο συντονισμό της γόνιμης διαβούλευσης που αφορά τον σημαντικό τομέα της τουριστικής ανάπτυξης του Νομού μας την έχει η Αναπτυξιακή Καρδίτσας η οποία συμμετέχει σ’  αυτήν με μια ομάδα επιστημόνων η οποία έχει ως επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Τορτοπίδη.

Προηγούμενο άρθρο Επιλύονται προβλήματα πρόσβασης στο νότιο περιφερειακό
Επόμενο άρθρο Για την δολοφονία του 16χρονου μαθητή