Επιλύονται προβλήματα πρόσβασης στο νότιο περιφερειακό


Δεν θα αποκοπούν οι κάθετοι δρόμοι μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής του παράπλευρου οδικού δικτύου.

– Με τους μελετητές και τους επιβλέποντες των έργων είχε συνεργασία ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης, ο οποίος επισκέφθηκε στη συνέχεια τις εξελισσόμενες εργασίες.

Σε πλήρη εξέλιξη  βρίσκονται  έργα και μελέτες του νότιου Περιφερειακού δρόμου της Καρδίτσας. Στο Τμήμα από την οδό Τρικάλων μέχρι την οδό Φαναρίου τα έργα, προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ενώ υπό δημοπράτηση στη νέα προγραμματική περίοδο είναι τα έργα προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ και στο τμήμα από την οδό Φαναρίου μέχρι και την οδό Ταυρωπού.

Επίσης έχει ανατεθεί η μελέτη των παράπλευρων δρόμων και των κόμβων σε όλο το τμήμα του περιφερειακού, από τον κόμβο της Λαρίσης μέχρι τον κόμβο της οδού Τρικάλων.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης, πραγματοποίησε το πρωί, στο γραφείο του σύσκεψη με τον Διευθυντή της 3ης Δ.Ε.Κ.Ε. κ. Αντ. Γαλερίδη, τους μελετητές και τους επιβλέποντες μηχανικούς των έργων του νότιου περιφερειακού της πόλης της Καρδίτσας, για να διαπιστωθεί η πρόοδος των εργασιών και να αντιμετωπισθούν με ικανοποιητικό τρόπο τα όποια -προσωρινά – προβλήματα πρόσβασης παρακείμενων επιχειρήσεων και ιδιοκτησιών, μέχρι να ολοκληρωθεί το παράπλευρο οδικό δίκτυο , ενώ ακολούθως επισκέφθηκε και το χώρο των εργασιών.

Προσωρινά και προκειμένου να μην εμποδίζεται η δραστηριότητα των επιχειρήσεων και των άλλων ιδιοκτητών, δεν πρόκειται ,σ’ αυτό το στάδιο των έργων, να αποκοπούν οι κάθετοι δρόμοι, καθώς τα τμήματα της νησίδας που εμποδίζουν την κάθετη διέλευση θα κατασκευαστούν, αφού διανοιχτούν οι παράλληλοι δρόμοι, ενώ, όπου υπάρχει υψομετρική διαφορά, θα κατασκευαστούν ράμπες.

Κατόπιν και στο πλαίσιο της υπό σύνταξη μελέτης των παράλληλων δρόμων που θα αφορά και τη διαπλάτυνση του τμήματος από Φαναρίου μέχρι Ταυρωπού, θα προβλεφθεί και η κατασκευή δεύτερου κόμβου στην διασταύρωση του περιφερειακού με την οδό Τεμπονέρα, ώστε σε συνδυασμό με τον υφιστάμενο κόμβο, στη διασταύρωση με την οδό Αγίου Σεραφείμ, να διευκολύνεται η είσοδος και η έξοδος οχημάτων.

Όσον αφορά το τμήμα του Περιφερειακού που θα διέρχεται από το ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα ανατεθεί μελέτη για το τμήμα από την οδό Σαμαροπούλου ως την οδό Ταυρωπού.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης δήλωσε σχετικά:

«Ένα μεγάλο έργο, αυτό του νότιου περιφερειακού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Συζητήσαμε με τους μελετητές και τους επιβλέποντες των έργων του νότιου περιφερειακού σχετικά με την πορεία των εργασιών και της υπό σύνταξη μελέτης των παράλληλων δρόμων.

Όπως διαπιστώθηκε τα έργα προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ενώ δεν πρόκειται να αποκοπούν οι κάθετοι δρόμοι,  καθώς δεν θα κατασκευασθούν τα τμήματα της νησίδας στο ύψος των διασταυρώσεων, μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής του παράπλευρου οδικού δικτύου. Έτσι σε συνδυασμό με την διαμόρφωση ράμπας , όπου υπάρχει μεγάλη υψομετρική διαφορά αντιμετωπίζονται με ικανοποιητικό τρόπο τυχόν προβλήματα πρόσβασης σε παρακείμενες επιχειρήσεις και ιδιοκτησίες.»

Προηγούμενο άρθρο ΠΥΡΓΟΣ ΙΘΩΜΗΣ
Επόμενο άρθρο Διαβούλευση φορέων για την τουριστική ανάπτυξη του Νομού