Διαγράμμιση σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Νομού


Από το μηχανικό εξοπλισμό της Νομαρχίας.

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η διαγράμμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου από το μηχανικό εξοπλισμό της Νομαρχίας. Ήδη έχει γίνει διαγράμμιση στο πεδινό και σε μέρος του ορεινού οδικού δικτύου σε μήκος που ξεπερνά τα 750 χλμ και απομένουν προς διαγράμμιση μόνο οι δύο άξονες της Αργιθέας και οι δρόμοι προς Μολόχα, Σαραντάπορο-Νεράιδα και στο Δήμο Μενελαιδος.

Σχετικά με την βελτίωση της ασφάλειας του επαρχιακού δικτύου ο αντινομάρχης έργων κ. Νίκου τόνισε ότι η σημαντική αύξηση του αριθμού των αυτοκινήτων στο νομό και η μεγάλη κίνηση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο επιβαρύνει σημαντικά τους δρόμους των οποίων πολλές φορές τα γεωμετρικά στοιχεία είναι ανεπαρκή και αποκτά ιδιαίτερη σημασία η διάθεση πιστώσεων για την συντήρηση του οδοστρώματος των οδών, για την κάθετη και οριζόντια σήμανση, για τον καθαρισμό των φρεατίων, την κοπή κλαδιών και αποψιλώσεις χόρτων στις άκρες των δρόμων.

Ειδικά σε ότι αφορά τις διαγραμμίσεις κ. Νίκου υπογράμμισε ότι όλοι ξέρουν ότι το πρόβλημα οδήγησης κυρίως την νύχτα αντιμετωπίζεται πολύ καλύτερα αν υπάρχει διαγράμμιση στον δρόμο. Για το λόγο αυτό φέτος άρχισαν νωρίς και ήδη έγινε διαγράμμιση στο πεδινό επαρχιακό οδικό δίκτυο και σε μέρος του ορεινού οδικού δικτύου σε μήκος που ξεπερνά τα 750 χλμ και θα συνεχιστούν την επόμενη περίοδο χωρίς διακοπή στο υπόλοιπο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού ώστε φέτος για πρώτη φορά να γίνει διαγράμμιση πριν από το φθινόπωρο σε ολόκληρο το επαρχιακό (νομοθετημένο και μη) οδικό δίκτυο που ξεπερνά σε μήκος τα 1200 χλμ.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Έργων
Επόμενο άρθρο Διαβούλευση για τo σχεδιασμό του LEADER