Ειδήσεις

Διακρίσεις για δυο ομάδες του Γραφείου Νεότητος της Ι.Μ.


Το τμήμα Έρευνας και Ρομποτικής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 έλαβε μέρος με δύο ομάδες στον ημιτελικό του First Lego League στον Βόλο. Τα 20 παιδιά κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια για να καταφέρουν όχι απλά να έχουν μια αξιοπρεπή εμφάνιση αλλά και να λάβουν και δύο βραβεία. Στην ομάδα των Ocean’s 10 δόθηκε το βραβείο της «Καλύτερης Έρευνας» και στην ομάδα των ΡΟΜΠΟΜΑΝΙΑ αυτό της «Εφευρετικότητας».

Τα παιδιά επίσης κατάφεραν να φτάσουν σε ένα πολύ καλό επίπεδο σε μικρό χρονικό διάστημα με την πολύτιμη βοήθεια των εκπαιδευτών τους, Φοιτητές Ανδρέα Παππά και Ευθύμιο Τεμπλαλἐξη για τους ΡΟΜΠΟΜAΝΙΑ και τις φοιτήτριες Ευστρατία Πρεπάκη και Φωτεινή Κλάρα για τους Ocean’s 10 μιας και η προετοιμασία τους για των διαγωνισμό διήρκησε μόλις 10 συναντήσεις. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ερεύνησαν, προγραμμάτισαν, δημιούργησαν το δικό του ρομπότ, αλλά πάνω από όλα συνεργάστηκαν με αξιέπαινη για την ηλικία τους ωριμότητα. Συγχαίρουμε τα παιδιά των δύο ομάδων αλλά και τους εκπαιδευτές τους γιατί παρ’ όλη την μεγάλη πίεση δεν έχασαν το χαμόγελό τους και κυρίως για το ότι κατάφεραν να κάνουν πράξη την Ορθόδοξη διδασκαλία της Εκκλησίας μας και να την παρουσιάσουν με έναν δικό τους τρόπο στον διαγωνισμό.

Τέλος να επισημάνουμε πως παράλληλα υπάρχει και ένα ακόμα τμήμα Έρευνας και Ρομποτικής για μικρότερα παιδιά, με εκπαιδεύτρια την Πρεσβυτέρα κ. Ελένη Τσιαμούρτα, Καθηγήτρια Πληροφορικής, στο οποίο δημιουργούν και αυτά μια δική τους εργασία με θεματολογία «Γεγονότα από την Παλαιά Διαθήκη».

 

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα για το ιπποφαές στον Παλαμά
Επόμενο άρθρο Επιτροπή Μπλόκων: Όλοι στο συλλαλητήριο στο Κιλελέρ