Ειδήσεις

Διαμαρτυρία Συνδέσμου Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Ύπνου Ν. Καρδίτσας


Εδώ και πολύ καιρό σαν σωματείο πιέζαμε το Υπουργείο Τουρισμού για τη δημιουργία και λειτουργία τμημάτων κατάρτισης και μετεκπαίδευσης εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων εμπειροτεχνών στον τουριστικό τομέα που θα έχουν σαν στόχο την πιστοποίηση, την βελτιστοποίηση και συστηματοποίηση των επαγγελματικών δεξιοτήτων των εργαζομένων στον κλάδο αυτό. Ζητήσαμε μάλιστα αυτά τα τμήματα αυτά να λειτουργήσουν στην Καρδίτσα αφού υπάρχουν αυξημένες ανάγκες ως προς το θέμα αυτό. Δυστυχώς όμως με απόφαση του Υφυπουργού Τουρισμού από τα 33 τμήματα μετεκπαίδευσης που δημιουργούνται σε όλη την Ελλάδα τα δυο θα λειτουργήσουν – όχι όπως ζητήσαμε στην Καρδίτσα – αλλά στα Τρίκαλα. Δεν φτάνει όμως αυτό, η απόφαση αναρτήθηκε στο διαδίκτυο αργά την Παρασκευή 25/10/2019 ενώ αμέσως μεσολαβούσε και το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου με καταληκτική ημερομηνία  κατάθεσης των αιτήσεων 1/11/2019, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκής ενημέρωση και χρόνος στους ενδιαφερόμενους να μαζέψουν όλα τα απαραίτητα χαρτιά για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους!

Με το που ενημερώθηκε το σωματείο μας το πρώτο πράγμα που κάναμε ήτα να διαμαρτυρηθούμε προς τους υπεύθυνους, Υπουργείο Τουρισμού και Ι.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης που έχει την εποπτεία των τμημάτων αυτών, αφενός για τη μη λειτουργία στην Καρδίτσα ενώ παράλληλα ζητήσαμε και την παράταση της υποβολής των αιτήσεων λόγω της πολύ μικρής διάρκειας που δώσανε για την υποβολή τους. Δυστυχώς όμως εισπράξαμε αρνητική απάντηση με αποτέλεσμα παρά τις προσπάθειες του σωματείου μας μέσα στον πολύ λίγο χρόνο που είχε να ενημερώσει τα μέλη μας να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, πολλοί λίγοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να υποβάλλου τις αιτήσεις τους.

Επιτέλους θα πρέπει οι κυβερνόντες να σταματήσουν να υποβαθμίζουν το Νομό μας, ένα φτωχό νομό που είναι στην προτελευταία θέση  στην Ελλάδα στο κατακεφαλή εισόδημα και τον καταστούν φτωχό συγγενή όλων των εξελίξεων σε επίπεδο Θεσσαλίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση για τη Λεύκα Πετρίλου
Επόμενο άρθρο Αναστολή - κατάργηση του τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία