Ειδήσεις

Ενημέρωση για τη Λεύκα Πετρίλου


Το  πρόβλημα στην τοποθεσία «Λεύκα» Πετρίλου έχει προκύψει εδώ και πολλά χρόνια χωρίς ωστόσο να έχει επέλθει ακόμη η οριστική επίλυσή του.

Παρά τις απολύτως δικαιολογημένες διαμαρτυρίες και τις συνεχείς οχλήσεις της τοπικής κοινωνίας του Πετρίλου, παρατηρήθηκαν μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις στη δρομολόγηση του συγκεκριμένου έργου.

Η δημοπράτηση πραγματοποιήθηκε λίγες μόλις ημέρες πριν τις εκλογές του Μαΐου και ο προσωρινός ανάδοχος προέκυψε σύμφωνα με το Πρακτικό 1 της αρμόδιας επιτροπής, όπου εγκρίθηκε με την αρ. 40 /2019 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής.

Το ιστορικό είναι λίγο πολύ γνωστό και δε σκοπεύουμε να σταθούμε σε αυτό ούτε να επιρρίψουμε ευθύνες για τις χρονοτριβές. Εμείς, ως νέα δημοτική αρχή, έχουμε αποφασίσει να ολοκληρώσουμε το έργο, και μάλιστα, όσο πιο σύντομα γίνεται, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τα σχετικά γραφειοκρατικά εμπόδια.

Άλλωστε, πρωταρχικό μέλημα της νέας Διοίκησης είναι να επισπευσθούν τόσο οι διαδικασίες συμβασιοποίησης των προς εκτέλεση έργων, όσο και σύνταξης ή ολοκλήρωσης νέων μελετών όπου κρίνεται αναγκαίο.

Προς ενημέρωση όλων των πολιτών, από την απόφαση έγκρισης του προσωρινού  αναδόχου του έργου για τη Λεύκα κι ύστερα, εκκρεμεί η απόφαση έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του μηνός. Αμέσως μετά, θα προχωρήσουν  όλες οι ενέργειες ώστε να εγκατασταθεί ο ανάδοχος το ταχύτερο δυνατό, προσμετρώντας βέβαια πάντοτε και τον κρίσιμο παράγοντα των κατάλληλων καιρικών συνθηκών.

Σε κάθε περίπτωση, για εμάς η ασφάλεια των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη,  συνεπώς το συγκεκριμένο σημείο θα παραμείνει κλειστό όπως έχει αποφασίσει αρμοδίως ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας. Ζητούμε την κατανόηση των διερχομένων, αλλά έως την οριστική παράδοση του έργου, η διέλευση των οχημάτων και των πεζών θα πραγματοποιείται όπως υποδεικνύει η σχετική απόφαση, η οποία επισυνάπτεται.

Για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, είμαι προσωπικά πάντοτε στη διάθεση όλων.

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Διαμαρτυρία Συνδέσμου Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Ύπνου Ν. Καρδίτσας