Διαμόρφωση και υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ανώτατη Εκπαίδευση


 Σε εφαρμογή του νέου νόμου για τα ΑΕΙ απαιτείται  αναδιάρθρωση στο εσωτερικό των Ιδρυμάτων προς μια εκσυγχρονισμένη λειτουργία και μια ορθολογική αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού και των υποδομών. Κοινή συνισταμένη είναι η διαρκής προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας σε όλους τους επιμέρους τομείς της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα (σπουδές, παραγωγή γνώσης, καινοτομία, χρηστή και διαφανής διαχείριση, κοκ.).

Στο πλαίσιο αυτό, η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, με επιστολές της προς όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, καλεί τα ΑΕΙ να εξετάσουν τις δυνατότητες εσωτερικών αναδιαρθρώσεων και συγχωνεύσεων και να προχωρήσουν στη δημιουργία Σχολών, στη βάση της επιστημονικής συνάφειας και της ορθολογικής διαχείρισης φοιτητών, επιστημονικού δυναμικού και υποδομών. Το Υπουργείο θα παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη για την ολοκλήρωση του έργου και θα βρίσκεται στη διάθεση των ΑΕΙ για το σκοπό αυτό.

Επίσης, η Υπουργός έστειλε επιστολές στα ΤΕΙ που έχουν Τμήματα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ιχθυοκαλλιεργειών, Υδατοκαλλιεργειών και Βιολογικών Καλλιεργειών, τα οποία αποτελούν βασικούς πυλώνες της εθνικής οικονομίας μας και συντελεστές αναπτυξιακής πολιτικής. Το Υπουργείο Παιδείας, έως τις 10 Δεκεμβρίου 2011, αναμένει κοινές προτάσεις για τη δημιουργία τριών ισχυρών Τμημάτων στο γνωστικό αντικείμενο του Τουρισμού, ενός ισχυρού Τμήματος στο γνωστικό αντικείμενο των Ιχθυοκαλλιεργειών και δύο ισχυρών Τμημάτων στο γνωστικό αντικείμενο των Βιολογικών Καλλιεργειών.

Οι σχετικές επιστολές της Υπουργού είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου: http://www.minedu.gov.gr/

 

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα ΠΑΜΕ για ξεσηκωμό - Σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Από πέμπτη 3/11 εως Τετάρτη 9/11 στο δημοτικό κινηματοθέατρο Καρδίτσας« KILLER ELITE »