Κάλεσμα ΠΑΜΕ για ξεσηκωμό – Σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας


 Σε εγρήγορση και ετοιμότητα κάλεσε τους Καρδιτσιώτες η Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ προκειμένου να δοθεί μια μαζική και αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης. Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί σήμερα στις 6.30 το απόγευμα συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης ζητώντας από όλους τους Καρδιτσιώτες να συμμετάσχουν αφού μπροστά σ’αυτή τη λαίλαπα έχουν όλοι υποχρέωση να αντισταθούν. Χθες η Γραμματεία Καρδίτσας παραχώρησε συνέντευξη τύπου τονίζοντας τα παρακάτω:

«Σημαίνουμε συναγερμό στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές, στα χωριά, παντού για να εμποδίσουμε τη νέα λεηλασία σε βάρος των Ασφαλιστικών Ταμείων από το λεγόμενο ‘’κούρεμα”. Στα ήδη λεηλατημένα ασφαλιστικά ταμεία και στις συντάξεις θα γίνει μεγάλη σφαγή. Το «κούρεμα» του χρέους θα φέρει μεγάλο «κούρεμα» στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και στις συντάξεις, αφού 26 δισ. € είναι τοποθετημένα σε κρατικά ομόλογα, τα οποία χάνουν το 50% της αξίας τους.

Καπάκι φέρνουν νέο ασφαλιστικό νόμο, που θα επιβάλλει παραπέρα μεγάλες περικοπές, αύξηση εργατικών εισφορών, μείωση εργοδοτικών εισφορών, σφαγιασμό έως και κατάργηση των εφάπαξ, νέα μεγάλη συρρίκνωση σε ό,τι έχει απομείνει σε δωρεάν ιατροφαρμακευτικές παροχές. Ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει 1,4 δις λιγότερες δαπάνες για τα Ασφαλιστικά Ταμεία για το 2012 σε σχέση με το 2011.

Τώρα απαιτείται αγώνας μαζικός, παλλαϊκός για να αποκρούσουμε τα σχέδια τους για την πλήρη μετατροπή των συντάξεων σε επιδόματα προνοιακού χαρακτήρα. Αγώνας τώρα για να εμποδίσουμε τη διάλυση των Ασφαλιστικών Ταμείων, τη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα με πενιχρές παροχές.

Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ διαχρονικά φρόντισαν να φορτώσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία με ομόλογα ύψους πάνω από 25 δις αντί χρηματοδότησης, με τη στήριξη του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού και τις διορισμένες διοικήσεις τους. Φρόντισαν με νόμους να υποχρεώσουν τα Ταμεία, να αναθέτουν τη διαχείριση των αποθεματικών στο τραπεζικό κεφάλαιο, έτσι φτάσαμε σήμερα 17 δις ευρώ περίπου να τα ξεκοκαλίζουν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές.

Οι ‘’διαβεβαιώσεις” της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ότι δε θα θιγούν οι συντάξεις από το ‘’κούρεμα” είναι πέρα για πέρα ψέμματα, το ίδιο έλεγαν και μετά τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Και τότε μιλούσαν για συμφωνία σωτηρίας και στους τρεις μήνες που ακολούθησαν συντελέσθηκε ένας ανελέητος βομβαρδισμός σε βάρος μας.

Είναι τεράστιο ψέμα, ότι οι απώλειες των Ασφαλιστικών Ταμείων θα καλυφθούν από πρωτογενή πλεονάσματα. Ένα μεγάλο μέρος του παραγόμενου πλούτου και των αντιλαϊκών φόρων κατευθύνεται στην αποπληρωμή των δανειστών της ελληνικής πλουτοκρατίας. Δε θα δώσουν ούτε ένα ευρώ για συντάξεις και Ταμεία.

Δε μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχθούμε ένα νέο έγκλημα σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης. Πρέπει να ματαιώσουμε τη χαριστική βολή στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Οι αρνητικές εξελίξεις δυναμιτίζουν το παρόν και το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης, κατ’ επέκταση και το μέλλον των παιδιών μας, της νέας γενιάς γενικότερα. Έχουμε χρέος να ξεσηκωθούμε, να αντιπαλέψουμε αυτή την επίθεση.

Η εξουσία των μονοπωλίων μόνο νέες δυστυχίες μπορεί να σπείρει, μόνο με τη βίαιη φτωχοποίηση και εξαθλίωση του λαού θωρακίζεται και υπηρετεί τα σχέδιά της. Για αυτό επιβάλλεται η σύγκρουση και η ρήξη μαζί της μέχρι την τελική ανατροπή της.

Η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της (φανεροί  και κρυφοί) προσπαθούν να περάσουν τα  μέτρα στη συνείδηση του λαού εξαπατώντας τον με δημοψηφίσματα. Να μην πέσει κανείς θύμα της προπαγάνδας, να μην ξεγελαστεί  κανείς ότι με ένα δημοψήφισμα που θα το κάνουν στα μέτρα τους μπορεί να αλλάξει κάτι. Θα βομβαρδίσουν το λαό με προπαγάνδα για να βγάλουν αυτό που θέλουν !

Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας.

Παντού λαϊκή συμμαχία για την παρεμπόδιση αυτής της πολιτικής και την ανατροπή της. Για μια εξουσία και οικονομία, όπου ο λαός θα διαφεντεύει τον πλούτο που παράγει, χωρίς μονοπώλια, χωρίς καπιταλιστές. Μόνο αυτή η εξουσία μπορεί να διασφαλίσει τις συντάξεις, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και παροχές υψηλού επιπέδου.

Απαιτείται εγρήγορση και ετοιμότητα να δοθεί άμεση, μαζική, αγωνιστική απάντηση και να κλιμακωθεί η πάλη εναντίον της νέας αντεργατικής, αντιλαϊκής επίθεσης.

Διεκδικούμε κι απαιτούμε:

  • Ø Να καλυφθούν στο 100% από το κράτος οι απώλειες των Ασφαλιστικών Ταμείων από το «κούρεμα» του χρέους.
  • Ø Να διασφαλιστεί η κάλυψη των μέχρι τώρα απωλειών στο ακέραιο με βάση την αρχική τιμή των ομολόγων.
  • Ø Να επιστραφούν στα Ταμεία οι οφειλές κράτους κι εργοδοσίας και τα λεηλατηθέντα αποθεματικά από το 1950.
  • Ø Να αποσυρθούν όλα τα αποθεματικά των Ταμείων από ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και άλλα χρηματοπιστωτικά προϊόντα.

Καλούμε όλους τους Καρδιτσιώτες στη σημερινή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία στις 6:30 το απόγευμα και στην συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου στον ίδιο χώρο την Πέμπτη στις 17 του μήνα»

Προηγούμενο άρθρο Τρελή πορεία αυτοκινήτου χωρίς τραυματισμό του οδηγού
Επόμενο άρθρο Διαμόρφωση και υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ανώτατη Εκπαίδευση