ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΞΥΝΟΝΕΡΙΟΥ – «Χρυσά» καλαθάκια στον Δήμο Καρδίτσας


Για τους υδρονομείς που θα αναλάβουν «δράση» από τις 15 του μήνα για τη νέα αρδευτική περίοδο (1/5-15/9) στις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Καρδίτσας συζήτησε χθες το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας στην τακτική του συνεδρίαση. Μετά την εισήγηση του εντεταλμένου συμβούλου κ. Μαρκινού ο οποίος αναφέρθηκε ονομαστικά στα άτομα που θα παρέχουν τις παραπάνω υπηρεσίες, κατατέθηκαν ενστάσεις για τους υδρονομείς του Ξυνονερίου από τον σύμβουλο κ. Γιοβάνη, ο οποίος υπογράμμισε πως κάθε χρόνο υπάρχει το ίδιο πρόβλημα με το ίδιο χωριό. Ζήτησε δε στα κριτήρια που ζητά ο Δήμος Καρδίτσας για την πλήρωση των θέσεων να προσθέσει την δημοτική ενημερότητα και την οικογενειακή κατάσταση, ενώ υπογράμμισε πως ο Δήμος πρέπει να σταματήσει τις «μικροεξυπηρετήσεις», ψηφίζοντας στην ψηφοφορία που ακολούθησε «όχι» μόνο για τους υδρονομείς του Ξυνονερίου. Ο Δήμαρχος κ. Παπαλός απάντησε πως δεν ισχύει από την πλευρά του Δήμου η μονομέρια, ενώ ενστάσεις επί τους θέματος κατέθεσε και ο κ. Βερίλλης. Ο κ. Αρχοντής ψήφισε λευκό.

 

«Όχι» σε όλα

 

«Αίρουμε την εμπιστοσύνη μας σε όλα στο εξής, για να μην πανηγυρίζει το Γραφείο Τύπου του Δήμου οτι όλες οι αποφάσεις είναι ομόφωνες», τόνισε στο τέλος της συζήτησης του πρώτου θέματος της ημερήσιας διάταξης (Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση κωδικών του προϋπολογισμού του Δήμου Καρδίτσας οικ. έτους 2013 ως δεκτικών και χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής), ο σύμβουλος κ. Βασίλης Τσαντήλας, ζητώντας να έχουν αναλυτική ενημέρωση.

 

 

«Χρυσά»καλαθάκια στον Δήμο Καρδίτσας

 

Τις ενστάσεις που είχε καταθέσει η εταιρεία ΑΤΡΑΞ ΑΤΕ στις 13/3 και 28/3 σχετικά με την περιβαλλοντική αναβάθμιση και προσβασιμότητα του αστικού χώρου του Δήμου, απέρριψε σχεδόν στο σύνολό του το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, πλην του κ. Ευαγγελακόπουλου που ψήφισε λευκό. Συγκεκριμένα η εταιρεία κατέθεσε ενστάσεις για την τιμολόγηση καλαθιών απορριμμάτων τα οποία κοστολόγησε ανά κιλό και όχι ανά τεμάχιο, χωρίς κανείς από την τεχνική υπηρεσία -σε πρώτη φάση- να το προσέξει, με αποτέλεσμα το κόστος για τα συνολικά 50 καλαθάκια να είναι υπερβολικό (150.000). Όταν η τεχνική υπηρεσία του Δήμου ανακάλυψε το λάθος έσπευσε να το διορθώσει. Στο σημείο αυτό έγγυται η διαφορά Δήμου και εταιρείας που πιθανά θα λυθεί στα δικαστήρια.

Προηγούμενο άρθρο «9η Μαΐου - Ημέρα της Ευρώπης»
Επόμενο άρθρο Τα εξεταστικά κέντρα για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας