Διενέργεια εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων στην Π.Ε. Καρδίτσας με ρίψη από αέρος εμβολίων δολωμάτων


Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας ενημερώνει το κοινό για τη διενέργεια εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Ο εμβολιασμός θα γίνει με τη ρίψη από αέρος εμβολίων δολωμάτων και θα πραγματοποιηθεί το προσεχές χρονικό διάστημα. Η ακριβής ημερομηνία ρίψης καθώς και τα σημεία ρίψης (flight paths) θα γνωστοποιηθούν από την Υπηρεσία μας με νέο δελτίο τύπου.

Η ρίψη των εμβολίων θα γίνει μακριά από κατοικημένες περιοχές, δρόμους και υγρές περιοχές.

Τα δολώματα έχουν τη μορφή που φαίνεται στις εικόνες (κύβοι χρώματος καφέ με έντονη οσμή ψαριού) και περιέχουν στο εσωτερικό, φακελάκι PVC με υγρό εμβόλιο ζωντανού εξασθενημένου ιού της λύσσας ενώ εξωτερικά φέρουν επικάλυψη με ορεκτικό περίβλημα.

ΠΡΟΣΟΧΗ

  • Σε περίπτωση εύρεσης δολωμάτων ΜΗ ΤΑ ΑΓΓΙΖΕΤΕ. Περιέχουν στο εσωτερικό,φακελάκι PVC μεζωντανό εξασθενημένο ιό της λύσσας, το οποίο μπορεί εύκολα να σπάσει και να εκτεθείτε στο εμβόλιο.

  • Αν για οποιοδήποτε λόγο εκτεθείτε στο υγρό εμβόλιο συμβουλευτείτε αμέσως γιατρό και δείξετε την ετικέτα του προϊόντος αν αυτό είναι δυνατό.

  • Το εμβόλιο ενδείκνυται μόνο για τον εμβολιασμό των κόκκινων αλεπούδων και όχι άλλων ζώων.

Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να απευθύνεται στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας στα τηλέφωνα 24413-55237 –55240 και στα Κτηνιατρικά Κέντρα:

Καρδίτσας τηλ. 24410-23980

Παλαμά τηλ. 24440-22302

Σοφάδων τηλ. 24430-22298

και Μουζακίου τηλ. 24450-41267

Ο Αναπληρωτής

Προϊστάμενος της Δ/νσης

Δημήτριος Κωστής

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση για την Άνοια και την Κατάθλιψη από την ΕΓΕ - Παράρτημα Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εντατικοί οι έλεγχοι στο παζάρι για την αποτροπή φαινομένων παραεμπορίου