Εκδήλωση για την Άνοια και την Κατάθλιψη από την ΕΓΕ – Παράρτημα Καρδίτσας


Στην αίθουσα του Ξενοδοχείου Κιέριον με πρωτοβουλία του παραρτήματος της ΕΓΕ Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα « Άνοια, κατάθλιψη, γενικευμένη αγχώδης διαταραχή». Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των γυναικών ήταν μεγάλη και το θέμα ανέπτυξε η Ρογγανάκη Λια Γενικός- Οικογενειακός Ιατρός, Π.Ι. Μητρόπολης.

Στη διάρκεια της ομιλίας της τόνισε τα παρακάτω:

«Στο παρελθόν επικρατούσε η πεποίθηση ότι η απώλεια μνήμης είναι φυσιολογικό επακόλουθο των γηρατειών. Τα τελευταία χρόνια όμως, εδραιώνεται η άποψη ότι σε αρκετές περιπτώσεις η απώλεια μνήμης συνδέεται είτε με ανοϊκή συνδρομή, είτε με κάποια άλλη ψυχική διαταραχή. Η έγκαιρη διάγνωση των ατόμων που παρουσιάζουν γνωστικά ελλείμματα, ώστε να λάβουν την κατάλληλη θεραπεία, είναι πολύ σημαντική.

Η κατάθλιψη είναι μια πολύ σοβαρή ψυχική νόσος, συχνή στις μέρες μας, η οποία όμως θεραπεύεται. Για να ζητήσει όμως ο πάσχοντας τη θεραπεία, θα πρέπει ο ίδιος ή η οικογένειά του, να αναγνωρίσουν την κατάθλιψη. Συχνά οι ασθενείς δεν αναφέρουν καταθλιπτική διάθεση ή απώλεια ενδιαφερόντων, όμως μπορεί να είναι ευερέθιστοι (δυσανάλογα με το πρόβλημα για το οποίο παραπονούνται και επιπλέον περαιτέρω εξέταση και πιο προσεκτικό ιστορικό μπορεί να αποκαλύψει τα καταθλιπτικά συμπτώματα).»

Στο τέλος της εκδήλωσης πολλές από τις παρευρισκόμενες δέχθηκαν να λάβουν μέρος στην έρευνα που διεξάγεται με ερωτηματολόγια από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Προηγούμενο άρθρο Την πλήρωση των λειτουργικών κενών όλων των ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο ζητά ο Σπ. Ταλιαδούρος
Επόμενο άρθρο Διενέργεια εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων στην Π.Ε. Καρδίτσας με ρίψη από αέρος εμβολίων δολωμάτων