Διευρύνεται η συνεργασία Δήμου Καρδίτσας- Κτηνιατρικής Σχολής


 Στο επίκεντρο η συνδιοργάνωση εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Κτηνιατρικής Εβδομάδας, η συνεργασία για τα αδέσποτα και οι προοπτικές ενίσχυσης του αναπτυξιακού ρόλου του Τμήματος για την περιοχή μας

 Οι προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας του Δήμου Καρδίτσας με το Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας ενίσχυσης του αναπτυξιακού ρόλου της Σχολής για την περιοχή μας, καθώς και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων/νος Παπαλός με τον Πρόεδρο του Τμήματος Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Χαράλαμπο Μπιλίνη.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αθ. Μαρκινός και Λαμ. Τσιούκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Β. Μπατζιάκας  και ο Αναπληρωτής Καθηγητής – Υπεύθυνος της Χειρουργικής Κλινικής του Τμήματος κ. Α. Γαλάτος.

Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι το Τμήμα της Κτηνιατρικής αποτελεί πολύτιμο αναπτυξιακό «εργαλείο» για την περιοχή μας με προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης του ρόλου του μέσω της συνεργασίας του με τους τοπικούς φορείς και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και αξιοποίησης του έμψυχου δυναμικού του και των υλικοτεχνικών υποδομών του.

Πάνω σ’ αυτό το ζήτημα υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή προτάσεων και απόψεων και διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες για διεύρυνση της συνεργασίας του Δήμου Καρδίτσας με το Τμήμα και συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας που θα επεξεργαστεί σχετικές προτάσεις.

Παράλληλα συζητήθηκε το θέμα της συνεργασίας του Δήμου με την Κτηνιατρική στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων, μέσω της υπογραφής προγραμματικής σύμβασης για την περισυλλογή και στείρωσή τους, με τη συνδρομή και του Φιλοζωικού Ομίλου Καρδίτσας.

Τέλος συζητήθηκε η συμμετοχή του Δήμου Καρδίτσας στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Τμήμα στο πλαίσιο του εορτασμού του Παγκόσμιου Έτους Κτηνιατρικής και της Κτηνιατρικής Εβδομάδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εκδηλώσεις σε τοπικό επίπεδο θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 5 και 6 Ιουνίου με επίκεντρο την Κεντρική Πλατεία και το αμφιθέατρο της Κτηνιατρικής Σχολής, όπου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για τα επαγγελματικά δικαιώματα και το των κτηνιάτρων και τις σύγχρονες εξελίξεις στην επιστήμη της Κτηνιατρικής.

Προηγούμενο άρθρο Δικαιώθηκε η Καρδίτσα, υποβιβάζεται ο Ιωνικός
Επόμενο άρθρο Συνάντηση του Δημάρχου Καρδίτσας με τον Σύλλογο Δασολόγων