Συνάντηση του Δημάρχου Καρδίτσας με τον Σύλλογο Δασολόγων


 Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Δασολόγων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Νίκου, τον Γραμματέα κ. Νικόλαο Παλαιοχωρίτη και την Ταμία κ. Βικτωρία Τοπούζη είχε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός.

 Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος ενημερωτικών συναντήσεων του νεοσύστατου Συλλόγου με αρμόδιους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας (Αντιπεριφέρεια, Δήμοι, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Μέση Εκπαίδευση, Πυροσβεστική Υπηρεσία) και παρά τον εθιμοτυπικό της χαρακτήρα  υπήρξε εποικοδομητική, καθώς συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ειδικότερα:

  • – Η προστασία δασών και δασικών εκτάσεων (σύνταξη δασικών χαρτών-δασολόγιο) με πρόταση προς τον Υπουργείο Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής – ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. για ένταξη στο νέο πρόγραμμα.
  • – Η ορθολογική και αειφόρος διαχείριση, βελτίωση όλων των δασών και δασικών εκτάσεων του Δήμου Καρδίτσας που ανέρχονται σε 150.000 στρ.
  • – Τα μέτρα πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας του δασικού μας πλούτου.
  • – Τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν δασική οδοποιία, προστασία δασών και αντιμετώπιση χειμαρρικών προβλημάτων.
  • – Η προώθηση εναλλακτικού τουρισμού με ανάπτυξη της δασικής αναψυχής εντός των δασών και των δασικών εκτάσεων του Δήμου.
  • – Η διαχείριση των υδατικών πόρων, οι οποίοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τα δασικά οικοσυστήματα.
  • – Η βελτίωση και αξιοποίηση των βοσκοτόπων.
  • – Οι προτάσεις για τη διαχείριση και τον εμπλουτισμό της πανίδας με συνεργασία των Κυνηγετικών Συλλόγων.

Ο κ. Παπαλός διαβεβαίωσε τα μέλη του Συλλόγου Δασολόγων ότι η διαφύλαξη του δασικού μας πλούτου και η διαχείριση, ανάπτυξη και αξιοποίηση των δασικών οικοσυστημάτων του Δήμου Καρδίτσας αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής που επιδιώκει τη συνεργασία σε περιβαλλοντικά ζητήματα με όλους τους φορείς της περιοχής.

Προηγούμενο άρθρο Διευρύνεται η συνεργασία Δήμου Καρδίτσας- Κτηνιατρικής Σχολής
Επόμενο άρθρο Κ. Καρδαράς: Συλλογή υπογραφών του ιατρικού συλλόγου για την επαναξιολόγηση του νοσοκομείου. όχι στην υποβάθμιση