Δικαίωση για τον Γιώργο Χατζοπλάκη


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έκανε αποδεκτή την ένστασή του για την καθαίρεσή του από τη θέση του Αντιδημάρχου Καρδίτσας, πλην όμως ο ίδιος δεν συζητά την επιστροφή του.

Μπορεί η δικαίωση για τον Γιώργο Χατζοπλάκη να ήρθε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο ίδιος όμως είναι κατηγορηματικός όσον αφορά στην επιστροφή του στην προηγούμενη θέση του. Το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη τύπου και αναφέρθηκε στους πραγματικούς λόγους που εκδιώχθηκε από τον κ. Βερίλλη αλλά και στα μελλοντικά του σχέδια. Αναλυτικά:

Ο κ. Χατζοπλάκης

«Έκανα ένσταση γιατί οι πραγματικοί λόγοι της δίωξής μου δεν είναι αυτοί που επικαλείται ο κ. Βερίλλης. Οι πραγματικοί λόγοι είναι το ότι είχα γνώμη, το ότι αντιστάθηκα σε πολλές παράλογες εισηγήσεις του, το ότι έβλεπα τα κακώς κείμενα και έκανα εποικοδομητική κριτική με σκοπό να γίνουμε καλύτεροι. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η άρνησή μου να του δώσω ένα ποσό από τα έξοδα παράστασης που ζητούσε από τους αντιδημάρχους για την οικονομική στήριξη των επόμενων εκλογών. Για όλα τα παραπάνω θεωρώ ότι η απόφαση του κ. Βερίλλη είναι παράλογη και δείχνει αυταρχισμό σε όρια φανατισμού και γι’αυτό όφειλα να αντιδράσω. Επιπλέον έκανα ένσταση για να αποδείξω την ανεπάρκειά του στο ότι δεν είναι σε θέση να διαβάσει στοιχειωδώς τον Κώδικα  Δήμων και Κοινοτήτων και να γράψει μια σωστή απόφαση. Σήμερα λοιπόν παραιτούμαι γιατί δεν υπάρχουν πια περιθώρια συνεργασίας με τον κ. Βερίλλη και δεν τον βάζω σε άλλη δοκιμασία να ξαναγράψει αποφάσεις που είναι πιθανό να απορριφθούν ξανά. Νιώθω όμως μια μεγάλη ευθύνη γιατί η πρώτη διετία απέδειξε ότι ο κ. Βερίλλης χαρακτηρίζεται από αυταρχισμό, έλλειψη γνώσης και γνώμης για τα σοβαρά θέματα της πόλης και από ανικανότητα διοίκησης. Στην κατάσταση αυτή πρέπει να αντιτάξουμε μια άλλη λογική διαχείρισης των πραγμάτων της πόλης και σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν όχι μόνο οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας αλλά και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι».

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει την Πέμπτη στους Σοφάδες το Ν.Σ. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Επιμορφωτική συνάντηση για το Ολοήμερο Σχολείο