Δικτυακή πύλη Επιμελητηρίου Καρδίτσας


Το Επιμελητήριο Καρδίτσας αντιλαμβανόμενο τις νέες εξελίξεις και τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, προχώρησε στην δημιουργία διαδικτυακής πύλης μέσω της οποίας θα μπορεί  να εξυπηρετεί και να ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του εύκολα, γρήγορα και ασφαλή, βοηθώντας ταυτόχρονα στην καλύτερη οργάνωση της υπηρεσίας και διαχείρισης των εσωτερικών της υποθέσεων.

Ξεκινώντας, η ηλεκτρονική διεύθυνση στην οποία μπορεί κάποιος να επισκεφτεί το site του Επιμελητηρίου είναι η:

http://www.karditsacci.gr/

Στην αρχική σελίδα μπορεί κάποιος να δει όλες τις ενότητες συγκεντρωμένες και να επιλέξει σε ποια θέλει να πλοηγηθεί. Η Διαδικτυακή Πύλη περιλαμβάνει καταρχήν πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση, την δομή, τις υπηρεσίες και τις δράσεις του Επιμελητηρίου. Επίσης το κάθε μέλος -και μη- το οποίο επισκέπτεται την ιστοσελίδα μπορεί να ενημερωθεί για διάφορες εκδηλώσεις, εκθέσεις, συνέδρια τα οποία πρόκειται να πραγματοποιηθούν, για προκηρύξεις και διαγωνισμούς  καθώς και για οποιαδήποτε νέα και ανακοινώσεις που αφορούν το Επιμελητήριο, την τοπική κοινωνία και γενικότερα τον επιχειρηματικό κόσμο.

Εν συνεχεία προχωρώντας την πλοήγηση, μέσω της ιστοσελίδας του Επιμελητηρίου, βλέπουμε την επιλογή του «ηλεκτρονικού επιχειρείν»  (b2b marketplace) το οποίο περιλαμβάνει οριζόντια ανοιχτή αγορά γενικών προμηθειών (κατάλογος προϊόντων, καλάθι αγορών), ηλεκτρονικό εμπορικό κέντρο (σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών, δημιουργία e-shop από τα μέλη), ηλεκτρονικές δημοπρασίες (ηλεκτρονική πώληση και αγορά προϊόντων και υπηρεσιών). Το marketplace σαν υπηρεσία παρέχει την δυνατότητα στα μέλη – επιχειρήσεις, αλλά και στα μη μέλη που επισκέπτονται την ιστοσελίδα, να δημιουργήσουν ένα “προφίλ” το οποίο θα ενημερώνουν  με στοιχεία των ιδίων ή των επιχειρήσεων που διατηρούν, με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που διαθέτουν προς πώληση ή επιθυμούν να αποκτήσουν (με αγγελίες μέσω του marketplace), καθώς και με στοιχεία επικοινωνίας για άμεση περαιτέρω επαφή.

Τέλος, φτάνουμε στην επιλογή “e – Επιμελητήριο“, μέσω της οποίας οι επιχειρήσεις – μέλη μας θα μπορούν να πραγματοποιούν εξ’ ολοκλήρου οποιαδήποτε συναλλαγή τους με το Επιμελητήριο Καρδίτσας, απ’ όπου και αν βρίσκονται. Πλέον αποφεύγοντας κάθε γραφειοκρατική διαδικασία και μειώνοντας στο ελάχιστο τον χρόνο που θα απαιτούνταν για τις συναλλαγές τους με την υπηρεσία, μπορούν πλέον εύκολα και με ασφάλεια να εκδίδουν μόνοι τους ή με τα λογιστικά γραφεία που συνεργάζονται, βεβαιώσεις ή πιστοποιητικά καθώς και να προχωρούν σε on-line εξόφληση των υποχρεώσεων τους. Επίσης  τα μέλη μας, θα έχουν την δυνατότητα να αναζητήσουν στοιχεία από το μητρώο της υπηρεσίας π.χ. κατά κωδικό δραστηριότητας (μέχρι ενός αριθμού αποτελεσμάτων το οποίο η υπηρεσία θα αποφασίσει να παρέχει δωρεάν).

Προηγούμενο άρθρο Σύσκεψη για τα έργα του περιφερειακού δακτυλίου της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά